Haagse Popweek

Optredens, projecten, debatten en seminars

Muzieknieuws 24-09-2009 13:52

Vijfenzeventig bands en artiesten, showcases en seminars. Van 15 t/m 24 oktober vindt de negende Haagse Popweek plaats, uitgerekt tot tien dagen. De focus ligt dit jaar vooral op projecten en samenwerkingen.

Het startschot voor de Haagse Popweek wordt gegeven tijdens het Haags Popdebat. ‘Hoe moet Popstad Den Haag eruit zien in 2018?’, dat is de vraag waar een panel van popinstellingen, festivalorganisatoren, poppodia, politici en muzikanten zich o.l.v. Jan Douwe Kroeske mee bezig gaat houden. Den Haag wil in 2013 genomineerd worden om in 2018 uitgeroepen te worden tot Culturele Hoofdstad van Europa.

Het campagnebeeld van de Haagse Popweek staat dit jaar in het teken van de ‘bekendste’ muzikant van Den Haag: stadstroubadour en bluesgitarist Chuck Deeley, oftewel Charles Edward Deeley III. Het podium van deze straatmuzikant in de hofstad is al tien jaar een plekje voor de Hema en de Bijenkorf:

Haagse muzikanten kunnen zich inschrijven voor het seminar ‘So you wanna be a rock ’n roll star?’, voor vragen, antwoorden en advies. Panelleden zijn onder andere Jonas Filtenborg (Beef), Tjeerd Bomhof (Voicst), gitarist/conservatoriumdocent Jack Pisters en muziekadvocaat Michiel Steenhuis.

Tijdens de finaleavond van de Haagse Popweek in het Paard van Troje worden de Haagse Popprijzen uitgereikt. Het publiek zal via een online stemronde bepalen wie de prijzen krijgen toegekend. Naast ‘beste cd’, ‘beste liveact’, ‘beste urbanact’ en ‘aanstormend talent’ is er dit jaar ook een prijs voor ‘beste akoestische performance’.

Bands en artiesten die optreden tijdens de Haagse Popweek (inclusief de Popronde) zijn o.a. All Missing Pieces, Basily Boys, Cooper, Deze, Fabiana Dammers, Junior Eats Alone, Lunar, Remmelt, Muus en Femke, Replikas, So What, Templo Diez, The Benelux, The Better Offs, The Volt Brothers, Walter Wolff en William Wixley.

Meer informatie (o.a. over de locaties): www.haagsepopweek.nl

zoeken
zoeken