AC/DC 'Backtracks'

Special edition cd-box is ook gitaarversterker

Muzieknieuws 09-10-2009 17:30

De Australische hardrockband AC/DC brengt binnenkort een gelimiteerde box uit, genaamd ‘Backtracks’. De luxe uitvoering verschijnt in de vorm van een gitaarversterker die echt werkt.

De box bestaat uit drie cd’s, twee dvd’s en een lp. Op de cd’s staat niet eerder uitgebracht studio- en livemateriaal. Op de dvd’s vinden we een live-concert uit 2003: ‘Live at Circus Krone’ en een aanvullend deel van ‘Family Jewels’, met videomateriaal uit de periode 1992-2009. Deze dvd gaat verder waar de eerder uitgebrachte dubbel-dvd ophield.

De twaalf ‘rarities’ van de eerste cd zijn via de bijgeleverde lp ook af te spelen op de platenspeler. Verder bevat de box onder andere een 164 pagina tellend boek, een plectrum van Angus Young, een opnaai-embleem met de tekst ‘I do it for AC/DC’ en een flyer van de Lock Up Your Daughters Tour uit 1976.

De box is ook een werkende 1-watt gitaarversterker. Op de website www.acdcbacktracks.com laat gitarist Angus Young horen hoe dit kleine monster klinkt. ‘Backtracks’ is nu al te bestellen via deze site en wordt vanaf 10 november verstuurd. Op deze datum verschijnt ook een ‘afgeslankte’ versie van de box met twee cd’s en de dvd ‘Family Jewels’.

zoeken
zoeken