Tiende Guitar Experience komt eraan

Tweede voorronde Dutch Guitar Awards

Muzieknieuws 18-10-2009 15:59

Guitar Experience wordt 31 oktober alweer voor de tiende keer gehouden in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Naast de presentaties, workshops en optredens is er dit keer ook de voorronde van Dutch Guitar Awards. Aan het eind van deze dag wordt bekend gemaakt welke nationale talenten tot en met 21 jaar zullen strijden in de landelijke finale.

Naast de Dutch Guitar Awards zijn er genoeg andere muzikanten te bewonderen. Gitaristen René van Barneveld en Patrick van Gerven spelen zij aan zij met pedalsteelgitarist Johan Jansen.

Harry Sacksioni presenteert zijn inmiddels al wereldwijd uitgegeven gitaarlesmethode, De Sacksioni Methode. Daarin beschrijft hij niet alleen zijn unieke fingerstylespel, maar krijgt de lezer ook inzicht in al zijn technieken, beginnend bij de basis.

Jan Kuiper, Stochelo Rosenberg en Zoumana Diarra zullen als Three Of A Kind een ritmische, swingende set neerzetten. Tijdens dit optreden zullen gitaren de harp, luit en andere instrumenten ontmoeten.

Uitsmijter van de dag is The John Hayes Clinic met gitarist John Hayes (Mothers Finest), bassist Barend Courbois en drummer Guzz Genser (Herman Brood and His Wild Romance).

Toegang tot de Guitar Experience is gratis.

Meer informatie: guitarexperience.nl
zoeken
zoeken