Berlijnse muur van geluid

Nog 30 (bas)gitaristen gezocht

Muzieknieuws 21-10-2009 02:30

De Groningse rock-/metalband Noir zoekt nog dertig elektrische (bas)gitaristen voor het project ‘The Berlin Wall of Sound’. Twintig jaar na de val van de Berlijnse Muur wil Noir samen met 202 andere snarenplukkers een muur van geluid creëren.

De groep van in totaal 206 (bas)gitaristen staat symbool voor de 206 slachtoffers die tussen 1961 en 1989 rond de Berlijnse Muur vielen. De muzikanten zullen zich opstellen in het Mauerpark, in het gebied waar de muur ooit doorheen liep.

“Wij van Noir zien de val de Berlijnse Muur als een symbool van vrijheid en wilden hier iets mee doen. Maar dan wel iets anders dan alleen een optreden geven”, vertelt Douwe Dijkstra, gitarist bij Noir. De 206 (bas)gitaristen worden opgedeeld in vier groepen, die samen een muziekstuk zullen spelen. “Drie groepen spelen elk één noot zodat dit samen één akkoord vormt. De vierde groep speelt het solostuk. Wij hebben een clicktrack en staan er als dirigenten. Het stuk is een drieluik waarin we het ontstaan, bestaan en de neergang van de muur willen laten horen.”

De reacties vanuit Duitsland zijn positief, volgens Dijkstra. “Toen we onderzoek deden voor het project ontdekten we dat er bijna niets vanuit Nederland wordt georganiseerd. Toen we bij de betrokken organisaties aangaven wat we wilden doen waren ze aangenaam verrast.”

In de nacht van 8 november gaan vier touringcars met muzikanten vanuit Groningen naar het Mauerpark, om op 9 november het drieluik te spelen. Benodigdheden zijn een gitaar, een kleine versterker van 10 á 15 watt en hooguit een jaar ervaring op het instrument.
Inmiddels hebben 170 muzikanten zich aangemeld. Elektrische (bas)gitaristen kunnen zich nog opgeven door te mailen naar: berlinwallofsound@gmail.com

Meer informatie op:
www.myspace.com/theberlinwallofsound
zoeken
zoeken