Nieuw album Jimi Hendrix

Plus deluxe heruitgaven van zijn werk

Muzieknieuws 01-02-2010 22:44

Het grote catalogusproject van Sony Music en Experience Hendrix LLC start op 5 maart a.s. met de release van 'Valleys of Neptune'. Dit album bevat twaalf niet eerder uitgebrachte studio-opnames van Jimi Hendrix.

'Valleys of Neptune' bevat de laatste studio-opnames van de Jimi Hendrix Experience, inclusief de eerste sessie met bassist Billy Cox. De opnames geven een unieke kijk op de muzikale koers van Hendrix in de periode tussen de release van 'Electric Ladyland' in oktober 1968 en de opening van zijn eigen Electric Lady Studios in Greenwich Village in 1970. In deze moderne studio startte hij met de opnames van het ambitieuze dubbelalbum 'First Rays Of The New Rising Sun'.

'Valleys of Neptune' bevat meer dan 60 minuten niet eerder uitgebracht materiaal van Jimi Hendrix, opnieuw gemixt door Eddie Kramer, die in 1967 al met de gitarist werkte op 'Are You Experienced?'. Het album is geproduceerd door Janie Hendrix, John McDermott en Eddie Kramer. Op 2 februari wordt eerst de single Valleys of Neptune wereldwijd uitgebracht, een van de meest gezochte opnames van Hendrix. Het werd bijna 40 jaar geleden, in mei 1970, opgenomen in de New Yorkse Record Plant.

Andere hoogtepunten zijn covers van Elmore James' klassieker Bleeding Heart en Cream's Sunshine of Your Love, eerste uitvoeringen van Hendrix-composities als Ships Passing Through The Night, Lullaby For The Summer en de originele opname van de Experience-vertolking van Hear My Train A Comin. Het album bevat ook Mr. Bad Luck, geproduceerd door Chas Chandler tijdens de 'Axis: Bold As Love'-sessies in 1967.

Er verschijnen op 5 maart ook nieuwe deluxe cd/dvd-edities van 'Are You Experienced?', 'Axis: Bold As Love', 'Electric Ladyland' en 'First Rays Of The New Rising Sun'. Deze heruitgaven bevatten een bonus-dvd met documentaire (geregisseerd door Grammy-winnaar Bob Smeaton) en interviews met Noel Redding, Mitch Mitchell, Billy Cox, producer Chas Chandler en engineer Eddie Kramer. 'Live At Woodstock' wordt uitgebracht als standaard-dvd en Blu-ray. Alle heruitgaven zullen ook op 180 grams vinyl verkrijgbaar zijn.
zoeken
zoeken