Joe Bonamassa en Glenn Hughes in nieuwe supergroep

Black Country heeft al zes nummers klaar

Muzieknieuws 08-02-2010 22:28

Aan de schier eindeloze stroom supergroepen lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Vorig jaar bracht ons onder meer Chickenfoot en Them Crooked Vultures, nu is er Black Country. Deze band bestaat uit bluesgitarist Joe Bonamassa, voormalig Deep Purple-zanger/bassist Glenn Hughes, drummer Jason Bonham en toetsenist Derek Sherinian.

Black Country is vernoemd naar de industriële streek in de Engelse West Midlands waar Hughes en Bonham vandaan komen. De band heeft onder toeziend oog van producer Kevin Shirley (Led Zeppelin, Iron Maiden, Dream Theater) inmiddels zes nummers opgenomen. De volgende opnamesessie staat gepland in maart en de band hoopt in april al de laatste hand aan het debuutalbum te leggen. De plaat zou aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar in de winkels moeten liggen.

Joe Bonamassa en Glenn Hughes nemen samen de zangpartijen voor hun rekening op het materiaal van Black Country. Het nieuwe soloalbum van Bonamassa, ‘Black Rock’, dat ook door Kevin Shirley werd geproduceerd, komt 23 maart uit. Rond die tijd staat er eveneens een interview met de bluesgitaarheld gepland in Gitarist.
zoeken
zoeken