Steve Vai & Orianthi doen 'geheime' sessie

Mary J. Blige neemt 'Stairway To Heaven' op

Muzieknieuws 23-02-2010 13:29

Onlangs vond er in Los Angeles een 'geheime' opnamesessie plaats, waarbij een studiosupergroep een cover opnam van een van de meest herkenbare songs uit de rockhistorie: Led Zeppelin's klassieker 'Stairway To Heaven'.

De deelnemers? Soulkoningin Mary J. Blige op zang, Steve Vai op ritme- en zijn protégé Orianthi op leadgitaar, Travis Barker op drums en Randy Jackson op bas. Het nummer werd opgenomen voor het tiende studioalbum van Mary J. Blige, dat later dit jaar uitkomt, met producer/arrangeur Ron Fair op piano. Hij is ook verantwoordelijk voor de samenkomst van deze sterrenclub.

Blige had eerder een hit met een cover van een rockballad, namelijk 'One' van U2, dat ze in 2007 samen met Bono vertolkte tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Stairway To Heaven stond opmerkelijk genoeg in slechts vier uur op de band en werd vrijwel volledig live ingespeeld. Orianthi:
"Zo werden vroeger alle platen opgenomen. Ik hou erg van deze manier van werken: iedereen is tegelijk aanwezig, waardoor je extra je best doet en elkaar stimuleert en opzweept. En aan het einde van de dag heb je een song."

In Gitarist 228, die op 25 februari verschijnt, vind je een volledig interview met Orianthi. Zij speelde eerder gitaar bij o.a. Michael Jackson en bracht eind 2009 haar tweede soloalbum 'Believe' uit.

zoeken
zoeken