Winnaars Muziekscriptie Prijs 2009 bekend

Plan voor professioneel archief voor poppodium Paradiso

Muzieknieuws 15-04-2010 13:27

Berit Soolsma en Marije van Veen, studenten van de Reinwardt Academie in Amsterdam hebben de MCN Muziekscriptie Prijs 2009 gewonnen. Ze schreven een beleidsplan voor een professioneel archief voor poppodium Paradiso in Amsterdam.

Een "exceptioneel goede bachelorscriptie", aldus de jury. De schrijfsters ontvingen hiervoor een cheque van € 500,-. Meer info over het voorstel van Berit en Marije vind je op archiefparadiso.blogspot.com.

De tweede plaats was voor Julia Heuwekemeijer met haar scriptie De herverzigeunerering van Taraf de Haïdouks (Universiteit van Amsterdam). Een bespiegeling op het begrip authenticiteit.

Derde werd Noor van de Wetering met haar scriptie Orkesteducatie als belevenis (Alliantie Fontys en Zuyd). Een beleidsplan voor het beter laten aansluiten van het orkest op de behoeften van jonge consumenten.

Naast voorzitter Jan van der Plas bestond de jury van de Muziekscriptie Prijs 2009 uit Tom ter Bogt, Tom Engelshoven, Henkjan Honing, Walter van de Leur, en Leenke Ripmeester.
zoeken
zoeken