Eerste namen North Sea Jazz 2011

O.a. Return to Forever IV en Bootsy Collins

Muzieknieuws 23-03-2011 06:03

Festivaldirecteur Jan Willem Luyken heeft de eerste namen van het North Sea Jazz Festival 2011 bekend gemaakt. Het festival vindt dit jaar plaats op 8, 9 en 10 juli in Ahoy in Rotterdam. Het complete programma en het tijdschema worden eind april bekendgemaakt.

Voor een flinke lading funk staat de Amerikaanse bassist Bootsy Collins op het programma. Een andere grote naam is singer-songwriter Paul Simon. Return to Forever komt naar North Sea Jazz met de ‘Return to Forever IV Hymn of the 7th Galaxy Tour’ met bassist Stanley Clarke en gitarist Frank Gambale. De Amerikaanse groep wordt vaak genoemd als één van de grondlegers van de jazz/fusionbeweging in de jaren ´70. Frank Gambale staat bekend om zijn razendsnelle sweep- en economy-pickingtechniek.

Bekijk hieronder Return to Forever IV in actie:



Hiernaast maken onder meer de Tedeschi Trucks Band, Esperanza Spalding Chamber Music Society,Branford Marsalis Quartet, Richard Bona & Raul Midón, Rubén Blades en Mavis Staples hun opwachting op de 36e editie van het grootste indoor jazzfestival ter wereld. 

zoeken
zoeken