Red Hot Chili Peppers naar Nederland

Josh Klinghoffer opvolger John Frusciante

Muzieknieuws 20-06-2011 11:30

De Red Hot Chili Peppers komen 16 oktober naar Nederland voor een concert in Ahoy in Rotterdam. Het album 'I'm With You', de opvolger van 'Stadium Arcadium' uit 2006, komt 26 augustus uit. Gitarist Josh Klinghoffer is de opvolger van John Frusciante, die de band eind 2009 verliet.

Nog voor het eerste officiële persbericht kondigde bassist Flea het nieuwe Red Hot Chili Peppers-album aan via zijn Twitter-account. Ondertussen is al bekend dat we de eerste single van 'I'm With You' halverwege juli kunnen verwachten. De productie lag in handen van Rick Rubin, de man achter meerdere Peppers-platen, waaronder doorbraakalbum 'Blood Sugar Sex Magik'.

Dat Josh Klinghoffer de gitaren voor zijn rekening heeft genomen op 'I'm With You' hoeft voor de fans geen verrassing te zijn. Klinghoffer speelde tijdens de Stadium Arcadium-tour al mee als ondersteunend bandlid: hij verzorgde aanvullende gitaarpartijen, achtergrondzang en keyboards. Hij is zelf de frontman van de band Dot Hacker en heeft onder andere gespeeld met Gnarls Barkley, PJ Harvey, Beck en The Butthole Surfers. Klinghoffer is ook op meerdere soloplaten van John Frusciante te horen. Begin 2010 werd bekendgemaakt dat hij de nieuwe gitarist voor de Peppers zou zijn.

De kaartverkoop voor de Red Hot Chili Peppers in Ahoy gaat donderdag 23 juni van start via Livenation.

zoeken
zoeken