Gitaar en bas op North Sea Jazz 2011

De hoogtepunten voor drie dagen jazz en aanverwante stijlen

Muzieknieuws 01-07-2011 13:56

Elk jaar kom je op het North Sea Jazz Festival een enorme stoet supergitaristen- en bassisten tegen. In dit artikel lichten we de opvallendste namen eruit.

Matt Schofield mag het festival openen op vrijdag 8 juli met zijn felle bluesrocklicks. Later op de avond zijn BB King en Frank Gambale bij Return To Forever de publiekstrekkers. De laatste speelt natuurlijk naast bassist Stanley Clarke. John Pizzarelli heeft een solistenrol bij het Clayton-Hamilton Orchestra. Funklegende Larry Graham & Graham Central Station vormen een mooie opwarmer voor Prince, die natuurlijk elke North Sea-avond afsluit.
Nedertoppers op vrijdag zijn Jesse van Ruller en Clemens van der Feen in de band van laatstgenoemde, en Jerôme Hol bij Michiel Borstlap.

Op zaterdag is John McLaughlin & The 4th Dimension een van de grootste namen op fusiongebied. In zijn band bassist Etienne Mbappé. Otis Taylor wordt gezien als een der grootste bluesgitaristen van de laatste twintig jaar, en voor het laatste decennium kunnen we gerust Derek Trucks die eer toebedienen; hij is samen met zijn vrouw, de ook niet misselijke gitariste Susan Tedeschi, te zien en te horen. Soulzanger Charles Bradley heeft Thomas Brenneck, bekend van The Dapkings en Amy Winehouse, in de gelederen. En John Scofield speelt standards met zijn kwartet.

Op zondag treedt voormalig Prince-bandleider en -gitarist Levi Seacer op met Raphael Saadiq, verenigen Richard Bona en Raoul Midón de krachten, is producer/gitarist Daniel Lanois de drijvende kracht in Black Dub, en heeft Gary Burton en Julian Lage in zijn band. Fusiongitarist David Gilmore mag loos gaan in de groep Samdhi en Bootsy Collins sluit p-funkend de avond af - voordat Prince hem weer op het podium zal vragen...

Luister naar alle artiesten die op North Sea Jazz spelen via de playlist op ons Spotify-kanaal.

zoeken
zoeken