Voormalig Motörhead gitarist overleden

'Würzel' laatste jaren actief met eigen band

Muzieknieuws 12-07-2011 13:53

Michael ‘Würzel’ Burston is afgelopen zaterdag overleden. De gitarist maakte deel uit van Motörhead van 1984 tot 1995 en nam negen albums op met de band van iconische frontman Lemmy Kilmister.

Voordat Burston zich bij Motörhead voegde als gitarist diende hij in het Britse leger alwaar hij de bijnaam ‘Worzel’ van zijn collega’s kreeg. Hij zou op Worzel Gummidge lijken, een vogelverschrikker uit een serie kinderboeken. Om beter aan te sluiten bij Motörhead werd de bijnaam veranderd naar ‘Würzel’.

Burston liet met zijn auditie zo’n goede indruk achter dat Lemmy Kilmister besloot zijn band uit te breiden naar een viertal. Burston speelde op platen als No Remorse, Orgasmatron, Rock ‘N’ Roll, March Ör Die, 1916, Bastards en Sacrifice. In 1987 nam hij zijn eerste solo album op. Na zijn vertrek in 1995 ging Motörhead weer verder als drietal. Würzel nam in 1998 een ambientalbum op met de naam Chill Out Or Die (The Ambient Album) en deed in 2008 en 2009 nog enkele gastoptredens bij Motörhead. De laatste jaren hield hij zich bezig met zijn band Leader Of Down waar hij onlangs nog mee optrad op een liefdadigheidsfestival.

De set van Motörhead op het Sonisphere Festival in Knebworth, Groot Brittannië werd afgelopen zaterdag opgedragen aan de oud-gitarist. Michael Burston werd 61 jaar.


https://www.youtube.com/v/i8nZRQe2i8Q?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">

 

zoeken
zoeken