De Drentse Bluesopera

Muziektheater in de openlucht

Muzieknieuws 19-07-2011 15:07

De Drentse Bluesopera is een grootschalig muziektheaterspektakel aan de voet van de Hondsrug bij Gieten, te zien van 27 juli t/m 21 augustus. Het is een vrolijke satire over de dilemma’s van jonge boeren en de toekomst van Drenthe, gezongen en gesproken in Drents dialect en begeleid door een liveband met o.a. gitarist Erwin Java en bassist Guus Strijbosch.

De Drentse Bluesopera gaat over het dilemma waar veel jonge boeren tegenaan lopen: ga je het bedrijf van je ouders voortzetten of geef je er moegestreden de brui aan? Door het dalende aantal boeren verandert Drenthe wezenlijk van karakter. De provincie wordt steeds meer een recreatiepark, of erger nog: een bejaardenoord! De Drentse Bluesopera brengt deze actuele thematiek in een vrolijke satire voor het voetlicht.

Drenthe is daarnaast natuurlijk de bakermat van de blues in Nederland. Bluesicoon Harry Muskee van Cuby + Blizzards, die onlangs zijn 70e verjaardag vierde, en Daniël Lohues zijn er bijvoorbeeld geboren en getogen. Als muziek van het platteland leent de blues zich uitstekend voor een muziektheaterstuk waarin het gevoel en de drijfveren van de van oorsprong boerenbevolking centraal staan.

De Drentse Bluesopera wordt op de planken gebracht door acteurs/zangers Steyn de Leeuwe, Annemaaike Bakker, Gusta Geleynse, Dorien Haan, Albert Secuur en Jan Tekstra. De begeleidingsband bestaat uit Erwin Java (gitaar, Cuby + Blizzards), Guus Strijbosch (bas, Daniël Lohues), Remko Wind (toetsen, composities) en Fokke de Jong (drums, Normaal). Er is een gastrol van niemand minder dan Harry Muskee als Cuby!

Speeldata:

juli: 27 t/m 29 (try-outs), 30 (première), 31

augustus: 3 t/m 7, 10 t/m 14, 17 t/m 21

zoeken
zoeken