Jubileumeditie Jam de la Crème

Honderd muzikanten, twee podia, één jamsessie

Muzieknieuws 20-07-2011 14:07

Jam de la Crème, de grootste jamsessie van Nederland, viert op zaterdag 30 juli het 5-jarig jubileum. Op het strand van Scheveningen komen zo’n honderd muzikanten bij elkaar om onder leiding van Vince van Reeken (Di-rect) en Remco Visker een uniek, langgerekt muzikaal spektakel ten gehore te brengen.

Deze megajamsessie vindt plaats op het jaarlijkse festival van Jam de la Crème, dat na de uitverkochte vorige editie met een tweede podium is uitgebreid. Op het programma van deze XL-jubileumeditie staan o.a. Schradinova, Bombay Showpig, Moore en Knalpot, die tussendoor ieder een eigen show spelen. Onder de overige muzikanten vinden we mensen als Wieger Hoogendorp (Caro Emerald, gitaar), Bart Jansen en Carlos C. Lake (gitaar en bas in Relax) en Laurens ten Berge (Pop Up Animal Kids, bas).

Het bijzondere aan Jam de la Crème is niet alleen de hoeveelheid deelnemende artiesten, maar ook het feit dat er geen begin of einde aan de jamsessies is ingestudeerd. Het blijft daardoor altijd een verrassing hoe het muzikale improvisatiespel zich ontwikkelt, ook voor de muzikanten zelf. De enige constante factor op de Jam de la Crème jubileumavond is een reeks ‘normale’ optredens van individuele artiesten die de jam afwisselen.

Het Jam de la Crème-collectief presenteerde zich eerder dit jaar op het Life I Live Festival in Den Haag, waar in april voor zo’n 15.000 bezoekers een show werd neergezet. Bovendien werkten er de afgelopen edities vele bekende artiesten mee aan de jamsessies, waaronder Di-rect, Relax, Splendid, Baskerville en Pop Up Animal Kids.

zoeken
zoeken