Richard Gere veilt gitaarcollectie

Acteur heeft bijzondere instrumenten in huis

Muzieknieuws 29-08-2011 15:22

Zijn imago van ‘die jaren '80-acteur met die knijpoogjes’ zal hij op de redactie van Gitarist niet zo snel kwijtraken, maar we zijn wel onder de indruk van de gitaarcollectie die hij laat veilen. Richard Gere heeft in de afgelopen 20 jaar zo’n 110 gitaren verzameld, waaronder enkele zeer bijzondere exemplaren.

Veilinghuis Christie’s in New York zal op 11 oktober a.s. de gehele collectie van Richard Gere presenteren. De indrukwekkende lijst omvat onder meer snaarinstrumenten van Martin, Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone en enkele versterkers.

Onder de gitaren bevindt zich een Gibson Flying V prototype uit 1958, die ooit van Albert King is geweest. Geschat wordt dat deze V tussen de 60.000 en 90.000 dollar op zal leveren. Andere topstukken zijn een John D’Angelico Exel gitaar uit 1935 (lange tijd eigendom van D’Angelico’s opvolger James D’Aquisto) en een C.F. Martin D-28 uit 1931.

Richard Gere is bekend van rollen in films als An Officer And A Gentleman en Pretty Woman. Minder bekend is dat hij al sinds zijn jeugd trompet, piano en gitaar speelt. Hij verzamelde de gitaarcollectie op basis van speelbaarheid, klank en een bijzonder goede smaak. De gehele collectie moet ongeveer 1 miljoen dollar opleveren en de opbrengst ervan gaat naar goede doelen over de hele wereld.

zoeken
zoeken