Gitaarbouwersmeeting 2011

Vierde editie in Barneveld

Muzieknieuws 20-09-2011 15:09

Op zaterdag 29 oktober wordt de vierde editie van de Nederlands-Vlaamse Gitaarbouwersmeeting gehouden. Deze keer ontmoeten gitaarbouwers en -liefhebbers elkaar in de Veluwehal in het centraal gelegen Barneveld.

De Gitaarbouwersmeeting is een evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in gitaren en gitaarbouw. Of het nu om akoestische of elektrische gitaren gaat, of om onderdelen voor het verbeteren van een bestaande gitaar: er is voor iedereen wel iets te vinden. Niet alleen voor bouwers, maar voor iedereen die 'iets' met de gitaar heeft.

Op de Gitaarbouwersmeeting worden uiteraard veel gitaarbouwmaterialen en onderdelen verkocht. Er is een expositie van zelfbouwgitaren, waar ook een verkiezing aan verbonden is, en er zijn lezingen en demonstraties door o.a. Richard Heeres, Fred Dons, Jan van  Kelst (Kelstone) en Hilko Nackaerts (gitaartechnicus van o.a. Simple Minds).

Verder is er rondom het thema ‘Aloha’ een speciale wedstrijd voor de mooiste zelfbouw-ukelele en zijn er optredens van Ruben van Valderen, Merel van Hoek, Hans Laduc en een speciale gast van internationale allure...

Meer informatie: www.gitaarbouwersmeeting.org

zoeken
zoeken