Documentaire George Harrison

Geregisseerd door Martin Scorsese

Muzieknieuws 03-10-2011 12:10

‘George Harrison: Living In The Material World’ is een documentaire van de BBC over het leven van George Harrison. De film neemt de kijkers mee op een muzikale en spirituele reis door het leven van de Beatle.

De documentaire behandelt Harrisons vroege jeugd in Liverpool, de successen met The Beatles, zijn reizen naar India, de invloed van de Indiase cultuur in zijn muziek en het aandeel dat de gitarist binnen de legendarische band had. De film bevat een aantal niet eerder vertoonde beelden, naast interviews met Olivia en Dhani Harrison, Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono, Eric Clapton, Eric Idle, Phil Spector en Tom Petty.

Het heeft een tijd geduurd sinds de dood van ‘de stille Beatle’ in 2001 voordat er een documentaire kwam over zijn leven. Harrisons weduwe Olivia kreeg een hoop aanbiedingen, maar pas bij Scorsese stemde ze toe. De Oscar-winnende regisseur is een ontzettend grote fan van Harrison en was nieuwsgierig naar diens ontwikkeling als muzikant.

In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zal de documentaire in oktober te zien zijn. Ook zal de film door Amazon op dvd worden uitgebracht (release 10 oktober) en via hun site worden verkocht.

zoeken
zoeken