Theatertour Roger McGuinn

Folkrocklegende naar de Benelux

Muzieknieuws 19-10-2011 12:42

Folkrocker Roger McGuinn is bekend geworden als oprichter en zanger-gitarist van de legendarische popgroep The Byrds in de jaren ‘60. Woensdag 19 oktober begint hij aan een solo-theatertournee door de Lage Landen.

Als Amerikaanse tegenhanger van The Beatles en The Rolling Stones brachten The Byrds verschillende muziekstijlen bij elkaar. Mede dankzij de vele Dylan-vertolkingen - zijn Mr. Tambourine Man was hun grote doorbraakhit - gelden ze als de grondleggers van de folkrock, waarbij McGuinn de 12-snarige Rickenbacker populariseerde. De band ging in 1973 uit elkaar, waarna McGuinn zich op zijn solocarrière richtte.

Roger McGuinn bracht vijf soloalbums uit voor hij in 1995 met het Folk Den-project startte, bedoeld om de folktraditie levend te houden via het internet. Iedere maand neemt McGuinn een traditional op en plaatst hem op zijn website. Hij komt deze maand naar Nederland en België met zijn show ‘An Evening with Roger McGuinn’. In huiselijke sfeer deelt hij nummers en verhalen uit zijn lange en productieve muzikale carrière met het publiek.

Concertdata:

Oktober: 19, Theater, Heerlen; 20, De Veste, Delft; 22, Handelsbeurs, Gent (B); 23, Meervaart, Amsterdam; 25, Schouwburg, Gouda; 26, Muziekgebouw, Eindhoven; 28, Oude Luxor, Rotterdam; 29, De Harmonie, Leeuwarden

zoeken
zoeken