NNO speelt Steve Vai

Meet & greet bij première in Groningen

Muzieknieuws 14-11-2011 16:02

Speciaal voor het Noord Nederlands Orkest (NNO) schreef gitaarvirtuoos Steve Vai het symfonische werk ‘The Middle Of Everywhere’. Op donderdag 17 november gaat het stuk onder toeziend oog van de componist zelf in première in De Oosterpoort te Groningen.

Zaterdag 19 november wordt hetzelfde programma uitgevoerd in De Lawei in Drachten. Onder leiding van honorair dirigent Michel Tabachnik wordt het een interessante kruisbestuiving voor het NNO, want na de uitvoering van ‘The Middle Of Everywhere’ speelt pianovirtuoos Hannes Minnaar (26) het derde pianoconcert van Rachmaninov (1873-1943). Dit staat bekend als een van de moeilijkste werken uit de gehele pianoliteratuur.

Na de pauze voert het Noord Nederlands Orkest een van de belangrijkste werken uit van Igor Stravinsky (1882-1971), de revolutionaire componist die Steve Vai erg inspireert. De bezoekers kunnen luisteren naar de beeldschone balletmuziek van ‘Pétrouchka’, een werk dat gaat over de liefde en de strijd tussen de figuren uit een poppentheater.

Voorafgaand aan de concerten vindt om 19.00 uur een inleiding plaats en direct na het ‘Steve Vai meets Stravinsky’-concert van 17 november in Groningen is er een ‘meet & greet’ met de gitarist/componist in de foyer van de Grote Zaal van de Oosterpoort.

Kijk hier naar een filmpje over ‘The Middle Of Everywhere’, dat Steve Vai speciaal heeft gemaakt voor de concerten in Groningen en Drachten:

Programma:

Steve Vai                   The Middle Of Everywhere (wereldpremière)

Rachmaninov             Pianoconcert nr. 3

Stravinsky                   Pétrouchka (versie 1911)

Dirigent                        Michel Tabachnik
Piano                           Hannes Minnaar

zoeken
zoeken