aanmelden
Cory Wong live video's solo en met Vulfpeck
Funky as hell - 13 oktober clinic in Amsterdam en concert in Den Haag
Gitarist Extra 20-09-2018 08:09
Cory Wong wordt wel gezien als de opvolger van Prince. Zijn rechterhand is namelijk fast and furious en zijn linkerhand even funky als veelzijdig. De soloartiest en gitarist in de Amerikaanse funksensaties Vulfpeck en The Fearless Flyers komt op 13 oktober voor het eerst met zijn soloband naar Nederland voor een concert op Mondriaan Jazz in Den Haag. Eerder die dag doet hij een clinic op het Guitar Matrix Gitarist Educatie Event in Amsterdam, dat we met Gitarist mede-organiseren.
In Gitarist 331, oktober 2018 lees je een interview door Patrick Lamberts met de Vulfpeck-gitarist. Hier op Gitarist.nl kun je superleuke live in de studio video's met hem bekijken.

Cory Wong is hard op weg een gevestigde naam te worden. Zeker in het funkgenre is de half-Amerikaanse, half-Chinese gitarist al een graag geziene gast: als studiomuzikant, maar ook als optredend lid van Vulfpeck, kortweg het funky equivalent van jazzcollectief Snarky Puppy.

Wongs tweede soloalbum, ‘The Optimist’, is op 17 augustus jongstleden uitgebracht via Roundwound Media. Hiermee heeft hij zijn positie als soloartiest verder verankerd. Voor dit album werkte de gitarist samen met onder andere drummer Michael Bland en bassist Sonny Thompson (Sonny T.), leden van Prince z’n begeleidingsband The New Power Generation. Ook The Hornheads hoor je op ‘The Optimist’. Hun bandleider, Michael Nelson, werkte voorheen de meeste hoornarrangementen voor Prince uit. Dit soort muzikanten speelt natuurlijk niet zomaar met de eerste de beste mee.

Waarom zij met Wong willen werken, kun je op zaterdag 13 oktober zelf aanschouwen. Wong komt dan voor het eerst naar Nederland voor een show met zijn soloband. Hij treedt ’s avonds op tijdens Mondriaan Jazz 2018 in Paard in Den Haag. De middag eraan voorafgaand verzorgt hij een workshop in Q-Factory in Amsterdam op het Guitar Matrix Gitarist Educatie Event


De track Jax, live uitvoering van het gelijknamige nummer van de nieuwe plaat The Optimist De nieuwste track, uitgebracht op 13 september, Maxima
Een gloednieuwe video met Vulfpeck 


Album The Optimist op Spotify