aanmelden
Baton Rouge gitaren voor percussieve gitaristen
Dankzij Shadow element
Merknieuws 10-11-2018 09:11
Voor Baton Rouge heeft Shadow Electronics een systeem ontwikkeld dat net zo goed de klank van de snaren als de percussie op de body van een akoestische gitaar weergeeft
 
Baton Rouge heeft samen met Shadow Electronics een voorversterkersysteem ontwikkeld voor akoestische gitaristen die hun gitaar ook gebruiken om percussie op de body te spelen, de BR-2P. Dit systeem bestaat uit een HD Nanoflex piezo pickup onder het brugzadel en een actieve Nanomag contactmicrofoon in de body. Deze laatste pikt de percussie op en geeft in combinatie met de nanoflex een ruimtelijker geluid.
 
 
De voorversterker heeft behalve regelaars voor volume, phase en een tuner, twee EQ-regelaars (een voor elk element) en een blendregelaar. Dit systeem is inmiddels op veel Baton rouge gitaren te vinden, zoals op de AR11C/ACE.

Een dubbele uitgang geeft je de mogelijkheid een mono signaal met de mix van beide elementen naar een versterker te sturen, of een stereosignaal naar twee versterkers, zodat je het percussieve element anders kan uitversterken dan de Nanoflex die het geluid van de snaren weergeeft.
 
In deze video zie je alle ins- en outs van de BR-2P: