aanmelden
Epica-gitarist Isaac Delahaye lanceert College of Metal
Nieuw platform met online gitaarcursussen
Muzieknieuws 19-02-2019 21:02
Altijd al de nummers van Epica willen spelen? Wat is dan een betere bron dan Epica-gitarist Isaac Delahaye zelf? De Vlaamse gitarist is deze week College of Metal begonnen, een online platform waarbij het spelen van nummers centraal staat. Bij de aftrap presenteert Delahaye zes Epica-nummers aan het publiek, maar in de toekomst volgt ook werk van andere bands. We vroegen hem om een toelichting. En bekijk in dit artikel vooral ook de trailer!

door Kevin Pasman

College of Metal
is een initiatief van Delahaye zelf. De Epica-nummers Beyond the Matrix, Edge of the Blade, Fools of Damnation, Kingdom of Heaven, The Obsessive Devotion en Unchain Utopia zijn daarmee een ideaal startpunt, maar de gitarist heeft grootse plannen. In onderstaande video legt hij het zelf uit en krijg je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten.

Voor € 19,95 per nummer of € 99,95 voor de volledige bundel - dat laatste is overigens de enige manier om de tutorial van Unchain Utopia te bemachtigen - krijg je van Delahaye een volledige playthrough van ieder nummer met close-ups van beide handen en een stap-voor-stapvideo met close-ups van beide handen en een uitgebreide uitleg van Delahaye over de nuances van het nummer. Daarnaast zijn alle nummers voorzien van complete gitaartablaturen.

Aanvaard
Voordat Isaac Delahaye de wereld over reisde als leadgitarist van de symfonische metalband Epica studeerde hij aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium, en maakte hij deel uit van de deathmetalband God Dethroned. Daarnaast speelde hij in de eerste jaren bij MaYaN. Lesgeven is niets nieuws voor Delahaye, want dat doet hij al twintig jaar.

"Ik merk dat metal nog steeds niet echt aanvaard wordt binnen het huidige muziekonderwijs. Daarom heb ik College of Metal opgericht", zegt Delahaye bij het lanceren van zijn platform. "Om mensen te bereiken die les willen van professionele metal muzikanten. Er is geen betere manier om je favoriete nummers/stijl te leren: de componist/uitvoerder zelf die je doorheen de verschillende stukken van een nummer voert, en ondertussen uitlegt waarom ze iets zus of zo spelen, welke technieken ze hiervoor gebruiken, waar de pijnpunten liggen. Ben je een beginnend gitarist of iemand die hier uiteindelijk z'n brood mee wil verdienen, dan is dit wat je zoekt."

In de toekomst zullen er meer lessen toegevoegd worden aan College of Metal. Niet alleen van Delahaye zelf, maar ook van andere vooraanstaande metalmuzikanten.