aanmelden
Test van de Peavey Invective 120 amp
Brute kracht
Merknieuws 08-03-2019 09:03
In Gitarist 336, maart 2018 vind je de test van de Peavey Invective 120 amp. Hier op Gitarist.nl vast een voorproefje plus demovideo's.

 In 1992 kon Peavey dankzij een samenwerking met Eddie Van Halen een hele nieuwe markt aanboren. Ze brachten de iconische 5150 top uit en werden een gevestigde naam in de rock/metalwereld. Toen de samenwerking met EVH in 2004 eindigde, werd de 5150 omgedoopt tot 6505 en deze top is vandaag de dag nog steeds de industriestandaard voor metalgitaristen van over de hele wereld. Nu is er een nieuwe Peavey versterker die de plaats van de 6505 wel eens zou kunnen innemen. De nieuwe Invective 120 werd ontworpen in samenwerking met Periphery-gitarist Misha Mansoor.

 

 

Van metal tot jazz?  
Met de Invective 120 heeft Peavey de lat voor rock/metalversterkers weer een stukje hoger gelegd. Het zal niet vaak voorkomen, maar je zou de Invective 120 met volle overtuiging kunnen gebruiken als je jazz zou willen spelen. Dankzij de programmeerbare boosts is de versterker heel flexibel. Elke boost heeft zijn eigen onafhankelijke regelaars voor level en toon en op de achterkant vinden we Peavey’s uitstekende MSDI-uitgang, waarmee je de versterker eenvoudig kunt aansluiten op een PA of opnameapparatuur. De bijpassende 2x12 luidsprekerkast geeft de dynamische respons van de top echter ook perfect weer.

Fantastisch wapen
Door zijn geluidskwaliteit, de uitgebreide functies en het midi-floorboard waarmee je tot negen patches kunt oproepen is de Invective 120 een serieuze, professionele versterker. Zeker wanneer je hem combineert met de bijpassende, speciaal ontworpen luidsprekerkast met Celestion Vintage 30/Creamback speakers erin. Peavey heeft hiermee een fantastisch wapen voor rock/metal afgeleverd. 

Lees de volledige test in Gitarist 336, ,maart 2019!

Distributie: Musik Meyer Benelux, Marburg www.musik-meyer-benelux.com