aanmelden
Joe Bonamassa - Gitarist van het Jaar - komt naar Carré 1-2-3 mei
Interview in Gitarist 336, maart 2019
Muzieknieuws 07-03-2019 10:03
Een van de grootste gitaarvirtuozen ter wereld komt op 1, 2 en 3 mei 2019 naar Koninklijk Theater Carré. De voorstelling van 3 mei is inmiddels uitverkocht, dus zorg snel voor tickets voor woensdag 1 mei of donderdag 2 mei. Joe Bonamassa werd onlangs door de lezers van Gitarist voor de negende achtereenvolgende keer tot Gitarist van het Jaar gekozen. --- foto's door Joby Sessions ---

Tickets bestellen voor de concerten in Carré? Klik hier. 

In Gitarist 336, maart 2019, vind je een uitgebreid interview met Joe Bonamassa waarin hij vooruit kijkt naar een toekomst waarin muziek wellicht een minder grote rol speelt, en terug op een lange carrière waarin hij geleerd heeft hoe je een fantastisch gitaargeluid creëert.   

 
Gitarist 336, maart 2019, ligt tot 22 maart in de winkel. 
Tot die datum kan je deze editie ook bij ons bestellen,; we rekenen geen verzendkosten. 
Klik hier en kies voor nieuwste editie.  

“Die foto aan de muur hing er de vorige keer dat we hier waren ook al”,  zegt hij peinzend. “Dat was twee jaar geleden, maar het lijkt wel gisteren. Als je zo hard werkt als ik, knipper je een keer met je ogen, en je bent veertig. Zo snel gaat het. Over een paar maanden word ik 42. Voor je het weet, word je wakker en ben je plotseling zeventig. En wat heb je dan gedaan? Beetje bluesrock gespeeld…en dat is alles? Het is een mooie reis geweest hoor, zelfs toen ik er nog bijna niets aan overhield. Muziek is een prachtige manier om je brood te verdienen, maar in ieders leven komt een moment om het roer om te gooien,”  gaat hij verder. “Ik ben er de man niet naar om dit nog tien of twintig jaar te doen.”

Zo begint het interview met Bonamassa, dus het is blijkbaar zeker zaak de concerten in Carré te gaan bijwonen! 

Redemption
Zijn productie de laatste jaren blijft enorm. Zo kwam in januari 2018 ‘Black Coffee’ uit, zijn derde album in samenwerking met Beth Hart, dat over de hele wereld lovende kritieken ontving. Verder wist Bonamassa voor de 16e keer met behulp van zijn meest recente studioalbum ‘Blues of Desperation’ een nummer 1 notering in de Blues Albums Chart van Billboard te behalen.
Onlangs kwam ‘Redemption’ uit, waarbij hij nog een stukje dieper heeft gegraven dan op zijn vorige albums. Hij zingt ook beter en hier en daar horen we wat country-invloeden in zijn stem. Misschien als gevolg van het feit dat hij onlangs een huis in Nashville heeft gekocht. Zijn gitaarspel lijkt wel het beste uit zijn hele carrière. Zelfs als je niets geeft om Joe’s gespierde moderne blues, kan het je niet ontgaan dat Joe erg diep is gegaan voor dit album.

Concerten
1-2-3 mei, Carré, Amsterdam 
De voorstellingen starten om 20.00 uur. 
Tickets bestellen? Klik hier. 

Gitarist 336, maart 2019, ligt tot 22 maart in de winkel. 
Tot die datum kan je deze editie ook bij ons bestellen,; we rekenen geen verzendkosten.
Klik hier en kies voor nieuwste editie