aanmelden
Eddie van der Meer fingerstyle video's
Over zijn Youtube-kanaal met 1,5 miljoen abonnees
Muzieknieuws 21-03-2019 20:03
Fingerstyle-gitarist Eddie van der Meer uit Purmerend is een YouTube-hit. Zijn fingerstyle-versie van de Pirates Of The Caribbean Theme en Imagine Dragons-cover Believer zijn beide al meer dan 16 miljoen keer bekeken. Naar aanleiding van onze test over de Ibanez fingerstyle-gitaren in Gitarist 337, april 2019, vragen we Eddie naar zijn voorkeur.

door Patrick Lamberts 

 

“Fingerstyle heb ik ontdekt via een gitaarworkshop van Ruben Hoeke. De Britse fingerstyle-gitarist Gareth Pearson trad diezelfde dag op dezelfde locatie op. Ik schreef zijn merk gitaar op, Maton, en ging op onderzoek uit. Zodoende kwam ik terecht bij Tommy Emmanuel en andere grote fingerstyle-namen en had ik een nieuwe passie.

“Ik heb een sponsor in China en speel daarom tegenwoordig voornamelijk op gitaren van het merk YuGuitar. Zij hebben twee custommodellen voor me gebouwd. Maar ik bezit nog veel meer gitaren en speel bijvoorbeeld regelmatig op een Cuntz, een Duits merk, en Greenfield Guitars.

“Sound vind ik ondergeschikt aan speelgevoel. De actie van de snaren vind ik bijvoorbeeld heel belangrijk. En het liefst heb ik een gitaar met een cutaway. Verder ben ik niet heel picky. Ik treed niet veel meer op omdat ik druk ben met mijn video’s, maar als ik een optreden heb, pak ik het liefst mijn Maton, omdat daar het beste element in zit: een (Maton) AP5 PRO.” (Patrick Lamberts)

Naam: Eddie van der Meer
Geboortedatum: 22-04-1997
Geboorteplaats: Purmerend
Woonplaats: Purmerend (al is hij veel in het buitenland te vinden)
Eerste gitaar: een goedkope Spaanse gitaar van 90 euro
Huidige gitaren: o.a. YuGuitar Signature (2x), RainSong BI-WS1000N2 Black Ice, Cuntz CWG-23S Rosewood, Greenfield GF, Maton EA80C
Favoriete acts: o.a. Gareth Pearson en Tommy Emmanuel

Online:
www.youtube.com/eddievandermeer
eddievdmeer.com
instagram.com/eddievandermeer_
twitter.com/eddievandermeer