aanmelden
Marshall Studio serie amps
Classic, Vintage en Jubilee
Merknieuws 22-04-2019 20:11
Voor de nieuwe Studio serie heeft Marshall een aantal van zijn klassiekers betaalbaarder en draagbaarder gemaakt. Op de NAMM Show in L.A. werden de nieuwe amps gepresenteerd. Inmiddels zijn we ze aan het testen en kun je in de volgende editie van Gitarist de review verwachten: Gitarist 339, juni 2019. Hier op Gitarist.nl vast een uitleg en een introductievideo.

Op de NAMM Show jongstleden januari presenteerde Marshall zijn Studioserie met in Engeland gebouwde 20 watt versies van de Plexi, Silver Jubillee en JCM800. 

De Studio serie bestaat uit 20W versies van enkele van zijn meest iconische versterkers: de Studio Classic (JCM800 2203), Studio Vintage (JMP 1959SLP) en Studio Jubilee (voorheen Mini Jubilee).

Alle drie modellen zijn beschikbaar als top of combo - de laatste met een 10" Celestion V-type luidspreker. Ook zijn er bijbehorende 1x12 en staande 2x12 (slanted) kabinetten voor elke top. Een vermogensschakeling kan het wattage van 20 naar 5 verlagen.

Alle drie de versterkers bevatten drie ECC83- en twee EL34-buizen, plus presence-, bas-, midden- en hoge tonenregelaars.

De Studio Vintage biedt high treble en normal kanalen en heeft vier ingangen - zoals elke doorgewinterde Plexi-speler zal weten, kan je de ingangen via patchkabels combineren.

Trouw aan het origineel is de Studio Classic voorzien van high en low ingangen, plus voorversterker en mastervolumes.


De Studio Jubilee is eerder uitgebracht als Mini Jubilee en het succes daarvan is de aanzet geweest voor deze Studio serie.

 

Introductievideo door Marshall op de Studio serie

Meer info: https://marshall.com/marshall-amps/products/amps/studio

Distributie Algam Benelux: algambenelux.be