aanmelden
Amsterdam Guitar Heaven op zaterdagmiddag 2 november in Q-Factory Amsterdam
Workshopfestival en gitaarbeurs - met Leif de Leeuw, David Hollestelle, Ivo Severijns, René van Barneveld en vele anderen
Events 16-10-2019 14:10
Guitar Matrix, Gitarist, De Bassist, Gitaarschool Nederland en EGTA presenteren Amsterdam Guitar Heaven op zaterdagmiddag 2 november in Q-Factory Amsterdam! Verwacht een middag lang clinics, workshops, miniconcerten, presentaties, stands en meer! Op dit workshopfestival met gitaarmarkt staan dit jaar twee thema's centraal. In het thema Woodstock presenteren we workshops waarin het legendarische spel van de gitaristen en bassisten die op dit baanbrekende festival speelden onder de loep genomen wordt. Ook bij het thema Videolessen kun je diverse workshops volgen. Tickets slechts € 8,50 en voor studenten zelfs maar € 5,-. En ben je onder 15 kan je gratis naar binnen.

Deze gitaristen en bassisten zullen workshops verzorgen tijdens Amsterdam Guitar Heaven: Randy Hansen, David Hollestelle, Ivo Severijns, Leif de Leeuw, Jay-Tee Teterissa, René van Barneveld, Chris Latul, Michiel Roelse, Joep Vullings, Thomas Veenstra, Matthieu Brandt, Michel Penterman, Harald Boxtart, Mirjam Cuijpers en Charlotte Schouten. Zaterdag 2 november, 14.00-18.00 uur, Q-Factory Amsterdam 
Gitaarbeurs open om 13.00 uur
Tickets kun je online bestellen
 bij www.q-factory-amsterdam.nl 

Twee thema’s
Het middagprogramma kent twee thema’s. Videolessen en Woodstock. Over dat laatste thema kan je een uitgebreid achtergrondverhaal lezen in Gitarist 344, november 2019.  

Thema Woodstock
Het tijdschema van het Woodstock-thema ziet er als volgt uit:

14.00-14.30 René van Barneveld – workshop Arlo Guthrie

14.45-15.15 Jay-Tee Teterissa – workshop Larry Graham

15.15-15.45 Chris Latul – workshop Carlos Santana

15.30-16.00 Leif de Leeuw – workshop Jeff Beck

16.00-16.30 Michiel Roelse – workshop Alvin Lee

16.45-17.15 Ivo Severijns – workshop John Entwistle

17.15-18.00 Panel John Entwistle met Ivo Severijns, Joep Vullings, Thomas Veenstra, moderator Chris Dekker

17.15-18.00 Randy Hansen – workshop Jimi Hendrix


Thema Videolessen
Speciaal voor gitaar- en basdocenten organiseren we tijdens Amsterdam Guitar Heaven een aantal sessies in de Red Bull Studios (ook gevestigd in Q-Factory) waar aan de orde komt hoe je als docent video kun inzetten tijdens de lessen: zelf op eenvoudige, snelle manier filmpjes maken, video voor je marketing inzetten, les geven via Skype, etc. etc.
Het tijdschema van dit thema:

14.15-15.00 Matthieu Brandt – basiscursus video opnemen tijdens de les; Matthieu Brandt is bekend als producer van de lesvideo’s voor Truefire.

15.15-16.00 Michel Penterman – online lessen; Michel Penterman is bekend van de site gitaarles.nl


EGTA workshops en Jong Talentenpodium
De EGTA (European Guitar Teachers’ Association) heeft als doel de artistieke, pedagogische en methodologische aspecten van het gitaarspel te bevorderen.Op Amsterdam Guitar Heaven presenteren ze drie workshops en een jong talent presentatie klassiek gitaar.

Tijdschema van het EGTA-programma:

14.15-15.00 Harald Boxtart – workshop ukelele
Chord/melody strumming, campanella en clawhammer

15.00-15.45 Mirjam Cuijpers – auditieve leervorm
Het 'leren luisteren' staat centraal. Vertrouwen op je oren!

15.45-16.30 Charlotte Schouten – Colourplay Music
Maak kennis met muzieknotatie uitgebeeld in kleur

16.30-18.00 Jong Talentenpodium klassieke gitaristen


David Hollestelle Clinic
De legendarische gitarist van de Wild Romance komt naar Amsterdam Guitar Heaven en gaat in zijn clinic in op de invloeden van zijn spel en de fijne kneepje van zijn vakmanschap.
‘s Avonds speelt hij met zijn Wild Romance een vinylpresentatie-concert in de Grote Zaal van Q-Factory.
16.15-16.45 David Hollestelle clinic

Vierde editie!
Het is al de vierde keer dat we dit event organiseren, maar we doen dat voor het eerst onder de noemer ‘Amsterdam Guitar Heaven’, voorheen ‘Guitar Matrix Gitarist Educatie Event’. Met De Bassist zijn we voor het eerst betrokken en presenteren daarmee natuurlijk basclinics- en panels! 

Verwacht op zaterdag 2 november in Q-Factory, Amsterdam een middag lang clinics, workshops, miniconcerten, presentaties, stands en meer!

Tickets Middagprogramma
Tickets voor het bovengenoemde middagprogramma kosten maar € 8,50, voor studenten € 5,- en voor jongeren onder de 15 jaar gratis (legitimeren bij de kassa svp)!

Tickets kun je online bestellen bij www.q-factory-amsterdam.nl (zoek op Amsterdam Guitar Heaven)

Zaterdag 2 november, 14.00-18.00 uur, Q-Factory Amsterdam
Gitaarbeurs open om 13.00 uur
www.gitarist.nl/events 

Tickets Avondprogramma
Aansluitend op deze middag zijn er twee concerten in Q-Factory met topgitaristen: in de Kleine Zaal de gitarist die Jimi Hendrix als geen ander benadert, Randy Hansen, en in de Grote Zaal een concert van de Wild Romance met Dany Lademacher en David Hollestelle.
Randy Hansen - 50 Years Jimi Hendrix at Woodstock (support: Stunchile), 20:30 u, € 25,-
Wild Romance - Vinyl Release Party, 20:30 u, € 19,-
Tickets: www.q-factory-amsterdam.nl   
Zaterdag 2 november, 20.00 uur, Q-Factory Amsterdam
www.gitarist.nl/events


Randy Hansen & Jimi Hendrix
Randy Hansen kun je zien als de pionier van de tributes. Hij was een van de eersten die met zijn band tribute-concerten deed en daar beroemd mee werd. Hij werd de levende Hendrix-experience, goedgekeurd door de Hendrix-familie, die regelmatig zijn concerten bezoekt.
Randy Hansen werd net als Jimi Hendrix in Seattle geboren. Op zijn 12e werd hij voor het eerst geconfronteerd met de muziek van Hendrix. Vanaf 1977 is hij zich gaan toeleggen op zijn Hendrix-act. De combinatie van zijn stem en gitaarspel (zelfs met zijn tanden en op zijn rug), maken hem tot een reïncarnatie van Jimi Hendrix!

Love, peace & music; Jimi Hendrix was de onbetwiste vaandeldrager van deze slogan tijdens Woodstock. Randy Hansen brengt op zaterdagavond 2 november een ode aan het Woodstock-optreden van Hendrix, 50 jaar na dato, met zijn trio in Q-Factory!

’s Middags komt hij naar Amsterdam Guitar Heaven om in een clinic het spel van Jimi Hendrix te laten zien en uit te leggen. Een unieke kans!

Basclinics- en panel
Wat betreft bas presenteren we aansluitend op de John Entwistle Special in editie 50 van De Bassist een workshop van Ivo Severijns over het spel van de The Woho bassist en aansluitend is Chris Dekker de moderator van een panel over Entwistle, met Joep Vullings - hij nam onlangs de rol van Entwistle aan in een aantal uitverkochte avonden van Tommy in het Horster dialect – en Thomas Veenstra, die met Lucas Hamming de rockmusical integraal in het Concertgebouw in Amsterdam speelde. 

Jay-Tee Teterissa ken je als bassist van de hits van Candy Dulfer, clinician van EBS en Marleaux en natuurlijk als meesterslapper. Wie is er beter om terug te blikken op het legendarische optreden op Woodstock van funkpioniers Sly & The Family Stone met Larry Graham op bas? Precies: Jay-Tee! En dat is nog maar een gedeelte van het programma.