Eltjo Haselhoff op Cole Porter Tribute

Member news 22-04-2007 22:16

Deze week verscheen in de USA de CD Cole Porter: DeLovely Guitar. De schijf bevat 15 akoestische gitaarbewerkingen van de beroemdste Cole Porter melodieën, uitgevoerd door 'the world's greatest guitarists'. Onder hen grootheden als de Amerikaanse Laurence Juber (gitarist van Paul McCartney's Wings), Australiër Nick Charles, en ook onze landgenoot en fingerstyle maestro Eltjo Haselhoff.

Haselhoff geeft op track 3 zijn interpretatie aan het beroemde You'd Be So Nice To Come Home To, in de vorm van een uitdagend drieluik: een intro in de stijl van de originele 40-er jaren opname van Dina Shore, een repeat in (uiteraard!) Chet Atkins stijl, en een sluitstuk in swing met een imponerende "walking bassline".

De CD werd geproduceerd door James Jensen van SolidAir Records in de USA (momenteel het grootste gitaarlabel ter wereld), die met een soortgelijk project (Henry Mancini: Pink Guitar) in 2005 een Grammy Award in de wacht sleepte. We mogen dus met recht trots zijn dat Nederlandse gitaristen op een dergelijk hoog nivo meedraaien!

Cole Porter: Delovely Guitar wordt vanuit de USA wereldwijd gedistribueerd, en is binnenkort ook digitaal te verkrijgen via alle gebruikelijke kanalen.

Zie ook https://www.eindhovensdagblad.nl
zoeken
zoeken