Di Giorgio gitaren.

Member news 14-05-2007 14:20

„Di Giorgio“ klassieke gitaren hebben een traditie opgebouwd die bijna honderd jaar oud is. Zij vertegenwoordigen niet alleen één van de belangrijkste artistieke uitdrukking op het gebied van guitar luthery, maar ook de essentie van de muziek van Brazilië zelf, in het bijzonder Bossanova.

Veel van de beroemdste kunstenaars van Brazilië zoals Tom Jobim, Joao Gilberto, Roberto Carlos, Marcos Valle, Dorival Caymmi, Baden Powell en veel meer, hebben mee geholpen om de geschiedenis van Di Giorgio te schrijven.

De fabriek „Violões Finos Romeu Di Giorgio werd“ gevestigd in 1908 door Romeu Di Giorgio, geboren in Rome - Italië, in 1889. Hij was een leerling van een lutemaker die violen bouwde, en hier begon hij om de geheimen en de technieken van deze fijne kunst te leren. Stap voor stap, aanvankelijk klein, groeide de fabriek „Di Giorgio“, uit tot een efficiënte industrie, gespecialiseerd in akoestische instrumenten (guitars, violen, violas) vaak gebruikt door Europese immigranten die in Brazilië in de eerste decennia van de 20ste eeuw aankwamen.

Tijdens de jaren '40, onder de naam „Indústria e Comércio de Instrumentos de Cordas Di Giorgio Ltda“, verhuisde de fabriek naar São Paulo en tijdens deze periode heeft het zich voornamelijk ontwikkelt in de productie van violões (akoestische klassieke gitaren). Dergelijke instrumenten, werden zeer snel populair en begonnen de typische muzikale traditie van Brazilië te benadrukken. Tijdens de jaren '60, toen de Bossanova werd geboren, en onder leiding van de zoon van de oprichter, M. Reinaldo Di Giorgio, wijdt het merk „Di Giorgio“ zich toe als belangrijkste eersteklas gitaar (violões) leverancier voor musici en componisten die in die muzikale context opkwamen.

Feitelijk gevestigd in Franco da Rocha, in de staat van São Paulo, met een reusachtige productieve oppervlakte en een groot aantal werkgevers, produceert de fabriek „Violões Di Giorgio“, onder de leiding van M. Reinaldo Di Giorgio Junior, nog steeds verschillende modellen violões en het vestigt zich als één van de beste wereldfabrikant op het gebied van niet geïmiteerde eersteklas luthery.

Het bezitten van een „Di Giorgio“ gitaar, betekent niet alleen het hebben van de beste „violões“, maar ook om een instrument in je handen te houden en te spelen dat de geschiedenis van Bossanova maakte en dat eigenlijk de ziel zelf is van de muzikale traditie van Brazilië.
De emotie die u kunt voelen als u „Di Giorgio“ speelt is onvergelijkbaar, aangezien u intens en intiem, de warmte en de zoetheid van die buitengewone muziek die Bossanova is mag proeven.

zoeken
zoeken