A La Din wint De Doorbraak West 2010

Member news 13-07-2010 01:36

Zwolse Funk Rock en Acid-Jazz band A La Din wint band wedstrijd De Doorbraak West 2010. De Doorbraak is het vervolg op De Oogst van Overijssel.

De Zwolse funkrockband A la Din heeft overtuigend de finale van De Doorbraak gewonnen. In een zinderende finale in Hedon (Zwolle) namen vijf bands het tegen elkaar op. Rond middernacht kwam presentator Ruud ter Denge met het verlossende woord: A la Din is de beste band van West- Overijssel. De vier mannen gaan er met een flinke prijzenpot vandoor. Ze kunnen de komende tijd behoorlijk wat optredens in hun agenda bijschrijven. Daarnaast krijgt de band coaching bij het schrijven van nummers, het verzorgen van de PR etc. En de beroemde Duvel- en American Guitarstorepakketten werd enthousiast in ontvangst genomen. "We gaan een feestje vieren", aldus frontman Coen van Dijk.

Dat de jury het niet makkelijk had bleek uit het lange beraad. De eerste twee bands lagen, ondanks het verschil in genre, dichtbij elkaar. Face The Fact werd tweede. De metalband uit Ommen had tijdens het spelen de pech dat het bassdrumvel scheurde, waardoor het optreden tien minuten moest worden stilgelegd om het vel te vervangen. Desondanks speelde de band retestrak en vlogen de bandleden energiek over het podium. Face The Fact won, evenals de winnaar optredens op verschillende podia, een abbonnement op de Musicmaker, een Duvel-en American Guitarstorepakket en eeuwige roem.

Sideditch uit Deventer werd als derde naar voren geroepen. De band had duidelijk iets met het jurycommentaar van de halve finales gedaan. Ze speelde met meer energie en de muzikanten stonden als een band op het podium. Ook Sideditch ging naar huis met mooie prijzen.

We Stand Alone en Stellar Express vielen net buiten de prijzen. Dit betekent echter niet dat zij niets kregen. Beide bands worden opgenomen in het talentontwikkelingsprogramma van KCO, wat inhoudt dat ze worden gecoacht in alles wat met muziek maken te maken heeft. Daarnaast kregen ook zij een Duvelpakket.

De organisatie van De Doorbraak wil iedereen bedanken voor zijn of haar medewerking aan de Popprijs van Overijssel.
zoeken
zoeken