GEZOCHT JONGE BANDS

Member news 17-11-2010 10:24

De High School Music Competition (HSMC); de landelijke muziekcompetitie voor jonge bands en acts gaat weer van start. Met winnaars als The Death Letters (2008), Starcatcher en Woot (2009) en Kapthijn en Hunting the Robot (2010) gaat de Popunie weer op zoek naar nieuw talent. In de categorieën pop/rock, loud music en hiphop kunnen jonge bands en acts zich tot 31 december 2010 inschrijven via de HSMC website. Is meer dan de helft van je band of act tussen de 12 en 19 jaar, schrijf je dan in!

Na de inschrijf periode bepaalt een deskundige jury wie er doorgaan naar één van de drie voorrondes begin 2011. Aan het einde van elke voorronde kiest de jury twee bands/acts die doorgaan naar de finale. Zij maken dan kans op een prijzenpakket (ter waarde van € 5.000,-) bestaande uit studiotijd, een cd-productie, optredens (ook in het buitenland), promotie en een workshop van een Nederlandse artiest naar keuze. Zo had hiphop act Kapthijn afgelopen jaar optredens in o.a. Noorwegen, Frankrijk en Duitsland. Ze hebben een workshop gekregen van Delic en hebben een eigen cd opgenomen en uitgebracht. Hunting the Robot ging als 2e prijswinnaar o.a. op tour naar IJsland.

In de finale spelen de zes finalisten ook een nieuw nummer. De compositie wordt gemaakt, onder begeleiding van een ervaren muzikant, met het winnende gedicht van de Doe Maar, Dicht Maar wedstrijd. De HSMC slaat namelijk een brug tussen pop en poëzie. Met deze nieuwe song en eigen materiaal moet de band of act in de finale de jury overtuigen. Of je nu wint of niet, alle nieuwe songs en een eigen nummer naar keuze worden vastgelegd op de cd School’s Out! Meer info op www.highschoolmusiccompetition.nl waar je vanaf 1 november online kunt inschrijven tot 31 december 2010.

School’s Out! vol.6
De finalisten van de HSMC verschijnen met een eigen nummer en de bewerking van het gedicht op de cd School’s Out. In de zomer zijn de opnames gemaakt in de Marmalade Studio en inmiddels is vol. 6 een feit met bijdragen van Hunting the Robot, Hybernation, The Ties, Face the Fact, De Formatie en Mitss & Kapthijn. De drie winaars Mitss & Kapthijn, Huntng the Robot en Face the Fact hebben tevens een clip opgenomen die via de website van de HSMC te zien is. De cd wordt gepresenteerd tijdens Altersonic op vrijdag 14 januari in Groningen.
zoeken
zoeken