aanmelden
Jammen in tijden van corona - bluesrock
Complete aflevering van Gitarist-workshop Jamtrack - met tabs, akkoorden en audio!
Muzieknieuws 20-04-2020 10:32
Nu velen van ons noodgedwongen thuiszitten, hebben we een hoop extra tijd om te vullen. Waarom niet je gitaarskills verbeterd? Om je daar bij te helpen zet Gitarist drie keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) een complete workshop online: tabs, akkoorden én audio. Vandaag de aflevering bluesrock van de reeks Jamtrack - spelen over een backingtrack. Geef je meest agressieve licks de vrije teugel en experimenteer met modale toonladders over deze bluesrock-backingtrack in de stijl van SRV en Joe Bonamassa.

De pdf met de noten, tabs en akkoorden vind je hiernaast onder het kopje Download - of klik op het plaatje onderaan. Je kunt het bestand openen en ook naar je eigen pc downloaden.

In de jaren tachtig en negentig veroorzaakten gitaristen als Stevie Ray Vaughan, Jeff Healey en Gary Moore een golf aan gitaristen die, net als zij, de feel van de klassieke blues combineerden met de energie en agressie van rock. Artiesten als Kenny Wayne Shepherd en Eric Johnson brachten deze aanpak een stap verder en tegenwoordig staat Joe Bonamassa aan de top van de bluesrockpiramide.

Sololick
Wissel af tussen swingende achtsten en triolen om de feel van deze lick in je vingers te krijgen.

Backingtrack
Hier vind je de complete backingtrack - intro/tussenstuk, couplet en refrein - waar je je solo's over kunt spelen. Veel speelplezier!