Videoserie Pickups - DiMarzio vs Fishman vs EMG

Ron Huisen laat de verschillen horen tussen drie elementensets

Gitarist Extra 23-04-2020 21:04

Altijd al eens verschillende pickups op dezelfde gitaar naast elkaar willen horen? Dat kan nu met onze videoserie Pickups: DiMarzio vs Fishman vs EMG. We vroegen Ron Huisen drie LTD-gitaren met drie elementensets te laten horen en er uitleg over te geven. Resultaat: een prachtige serie van 5 video's voor onze Aquarium Sessions. Bekijk ze in dit web-artikel. Maar hoe werkt een pickup eigenlijk? Welke soorten zijn er en wat zijn de mogelijkheden? Lees er alles over met de snelcursus pickups in Gitarist 350, mei 2020. Om nog meer achtergrond te geven stellen we ook het 17 pagina's lange feature-artikel ‘Elementen van A tot Z’ uit Gitarist 291, juni 2015, als pdf-download beschikbaar. Klik op DOWNLOAD in de linkerkolom.

Drie dezelfde LTD gitaren, elk met een andere set humbuckers; wat zijn de soundverschillen als je die gitaren bespeelt met respectievelijk DiMarzio D Activator pickups, Fishman Fluence Open Core Classic pickups en een EMG 81 elementen?

In een speciale aflevering van onze Aquarium Sessions video’s laat gitarist Ron Huisen dit horen voor cleane sounds, funky sounds, crunchy sounds en lead sounds.

De videoserie heet ‘Pickups: DiMarzio vs Fishman vs EMG’ en beslaat vijf delen:
Part 1: Introductie
Part 2: Clean sounds
Part 3: Funky & Crunchy sounds
Part 4: Lead sounds
Part 5: Achtergrond & Historie

De pickups:

DiMarzio D Activator      Fishman Fluence Open Core Classic     EMG 81

De gitaar: LTD EC-1000T
De amp: Blackstar HT Stage 60 MKII

Met dank aan distributeur Sound Service voor het ter beschikking stellen van de gitaren en de pickups. En dank aan Face BE voor het gebruik van de amp.

Daar komen ze!  

 

Je kan de video’s ook op ons YouTube-kanaal GitaristVideo bekijken. Als je je abonneert op dat Youtube-kanaal en het belletje aanklikt, blijf je op de hoogte van alle nieuwe video's! 
https://www.youtube.com/gitaristvideo


Pickups: DiMarzio vs Fishman vs EMG
Camera & editing Paul Scheepmaker
Sound engineer: James Powell
Fotografie en camera: Pim Mooijman

Pickups: hoe werken ze? 
Maar hoe werkt een pickup eigenlijk? Welke soorten zijn er en wat zijn de mogelijkheden? Lees er alles over met de snelcursus pickups in Gitarist 350, mei 2020. Nog niet in huis? Bestel op muziekmagazines.nl. 

Elementen van A tot Z
Om nog meer achtergrond te geven stellen we ook het 17 pagina's lange feature-artikel ‘Elementen van A tot Z’ uit Gitarist 291, juni 2015, als pdf-download beschikbaar. Klik op DOWNLOAD bovenin de linkerkolom, of op het plaatje hieronder.

 

 

zoeken
zoeken