aanmelden
Bax Music e-Days online event 2020 terugkijken - de Gitarist-selectie
Livestreams met workshops, Q&A's en demodrops
Muzieknieuws 20-05-2020 18:05
Bax Music organiseert elk jaar in mei een groot event met clinics en concerten. Dat kan nu even niet, dus organiseert Bax - inmiddels 13de op de ranglijst van 's werelds grootste muziekwinkels - een online evenement van vrijdag 22 mei tot en met vrijdag 29 mei: de Bax Music e-Days. Dit alternatief voor de drukbezochte jaarlijkse open dag bestaat uit workshops, Q&A's met artiesten en diverse acties. Wij zullen er natuurlijk over berichten, voor, tijdens en na dit event! Bekijk hier op Gitarist.nl de programmahighlights, en kijk de streams terug die inmiddels voorbij zijn!
 
Alle tips voor het programma deze week in dit artikel! 
En kijk de streams die al voorbij zijn hier terug!

 

Bax Music heeft voor de e-Days samenwerking gezocht met een groot aantal professionele muzikanten, dj's, producers en verlichting-experts.Gedurende het achtdaagse event plaatst Bax Music live-videostreams op kanalen als Facebook en YouTube. Elke dag is er een goed gevuld programma. Alle geïnteresseerden kunnen deelnemen aan uiteenlopende interactieve workshops, Q&A's met artiesten en demodrops. 

Vrijdag 22 mei - programma van 15.00-22.00 

19:00 | Blackstar presents: Jared James Nichols 
Jared James Nichols is een bluesrock gitarist die al bijna 10 jaar op Blackstar versterkers speelt. Hij heeft een eigen signature versterker van Blackstar, welke hij uitgebreid zal laten horen tijdens de livestream.

Lees het nieuwsbericht over Jareds nieuwe Blackstar JJN-20R combo dat we op Gitarist.nl publiceerden. 

Inmiddels is deze eerste livestream voorbij - kijk 'm hier terug: 20:00 | Gretsch presents: Wesley Nuis (Davina Michelle)
Wesley Nuis, gitarist bij Davina Michelle, komt samen met Wouter Zimmerman (Fender) naar onze studio om je te laten zien hoe hij diverse Gretsch gitaren met zijn versterker en pedalboard combineert. Wesley vertelt over zijn muzikale carrière en laat horen hoe hij de sounds die in de nummers van Davina Michelle zitten tot stand komen.
WINACTIE: Wesley en Wouter zullen in hun livestream een Gretsch Professional Collection G6228 Players Edition Jet BT V-Stoptail Cadillac Green Metallic RW met koffer weggeven!

Download hier de test van de bijna identieke Gretsch Professional Collection G6228 Players Edition Jet BT uit Gitarist januari 2019.   

Inmiddels is deze livestream voorbij - kijk 'm hier terug: Zaterdag 23 mei - programma van 13.00-22.00 

15:00 | Charvel & EVH present: Gitaar clinic door Jean-Louis Fournier
Het wordt zeker geen saaie zaterdagmiddag met de gitaarkunsten van studiogitarist Jean-Louis “J-Lo” Fournier, o.a. bekend van Toontje Lager! Samen met Wouter Zimmerman (Fender) laat hij je verschillende Charvel gitaren zien en horen met behulp van EVH LBX versterkers. J-Lo vertelt over zijn muzikale carrière en laat je horen hoe je de EHV sounds kunt maken.

WINACTIE: Jean-Louis en Wouter niet één, maar twee prijzen weggeven!

Inmiddels is deze livestream voorbij - kijk 'm hier terug: 

Download hier de test van de Charvel Pro-Mod San Dimas Style 1 HH FR M QM uit Gitarist juli 2019.


20:00 | 
De perfecte gitaarsounds voor home recordings 
Kom meer te weten over de maakbaarheid van pedal sounds! In deze livestream laat Nashville muzikant Paul Childers je zien hoe je jouw ideale gitaarsounds creëert met behulp van een pedalboard en hoe je deze thuis het beste kunt opnemen in je eigen studio. Hiermee werkt hij voornamelijk met de pedalen van NEXI, maar laat hij je ook zien hoe je gemakkelijk een ander merk op je pedalboard inzet.

Inmiddels is deze livestream voorbij - kijk 'm hier terug: 

Download de test van de Nexi Electric en Acoustic Powered Pedalboard uit Gitarist juni 2019. 
 

Zondag 24 mei - programma van 14.00-22.00

15:00 | Nylon Maiden
Gevestigde gitaarspeler Thomas Zwijsen staat vooral bekend om zijn arrangementen van bekende rock- en metalnummers van artiesten als Iron Maiden en Deep Purple op klassieke gitaar. Hij verwerkt op kunstzinnige wijze zijn flamenco invloeden en creëert nieuwe en originele fingerstyle tracks. Zijn composities omvatten de vocale melodieën, gitaarlicks, akkoorden, baslijnen en zelfs drumpartijen - allemaal tegelijkertijd gespeeld. Tune in bij deze livestream voor pure fingerstyle virtuositeit! Een workshop namens Ortega. 

WINACTIE: Thomas zal niet één, maar vijf winnaars blij maken met een  Ortega ANNAlog Analog Percussion Stomp Box!

Inmiddels is deze livestream voorbij - kijk 'm hier terug: 


Maandag 25 mei - programma van 15.00-22.00

16:00 | Blackstar Presents: The Sonnet 60 Akoestische versterker 
Productspecialist Steve Marks zal je in deze livestream alles vertellen over de Blackstar Sonnet 60 en zijn mogelijkheden. Natuurlijk kan je hem ook al je vragen over Blackstar stellen.

Download hier de test van de de iets uitgebreidere en krachtigere Blackstar Sonnet 120 uit Gitarist maart 2020. 

Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!


21:00 | Live Q&A with D’Angelico Guitars 
Ryan Kershaw en Justin Friedman streamen live vanuit Amerika om je alles te vertellen over de Premier Series Line up van D’Angelico Guitars.

Meer programma-items op deze dag vind je op bax-shop.nl/edays 

Dinsdag 26 mei - programma van 15.00-22.00

20:00 | Jackson basclinic door Marius van Norden 
Marius van Norden (Angel Dust) komt samen met Wouter Zimmerman (Fender) naar de Bax Music studio voor een basclinic. Marius zal je de veelzijdigheid van van de nieuwe Jackson Spectra Bass laten horen door middel van demonstraties van een breed scala aan speel- en muziekstijlen. 
WINACTIE: Marius en Wouter zullen één kijker verblijden met een Jackson JS Series Spectra Bass JS2 Gloss Black!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

Meer programma-items op deze dag vind je op bax-shop.nl/edays 

Woensdag 27 mei - programma van 16.00-22.00

21:00 | The Infinite Joy of Looping 
David Koltai, oprichter en chief sound-designer van Pigtronix, neemt je mee in de wereld van de Inifinity en Inifinity 2 looper pedalen. Deze engelstalige livestream biedt een muzikaal overzicht van looping technieken die mogelijk zijn met deze unieke apparaten. Onderwerpen die aan bod komen zijn: song-style looping, evolving ambient soundscapes, DAW synchronization, MIDI control, intervallic sample rate shifting, signal routing, live performance and design philosophy.
WINACTIE: We mogen een Pigtronix Infinity 2 looper effectpedaal weggeven aan één van de kijkers!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

Meer programma-items op deze dag vind je op bax-shop.nl/edays 
 

Donderdag 28 mei - programma van 15.00-20.00

15:00 | Q&A: Home recording & streaming
Je bent net begonnen met je allereerste vlogs, livestreams of home recording toepassingen. En je hebt allerlei vragen over het gebruik van je microfoon, wat een daw nu precies is en hoe je zorgt voor de allerbeste kwaliteit opnames. Dan is deze live Q&A dè perfecte manier om jouw vraag te laten beantwoorden! Stel vooraf of tijdens de livestream al je vragen over home recording & livestreaming.
Ook laten we je tijdens deze livestream zien welke Devine producten geschikt zijn voor deze doelen en hoe je ze het beste gebruikt. En als je geluk hebt, zie je misschien nog een interessante sneak peak van een gloednieuw studioproduct voorbij komen..!

Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

19:00 | Een introductie van de nieuwste American Original Telecasters én een sterk staaltje chicken picking! 
Bart Dietvorst zal de nieuwe Fender American Original 60’s Tele Thinline en 70’s Tele custom introduceren, the Amercian Orginal line up filosofie bespreken en beide gitaren op de proef stellen. Daarbij maakt hij gebruik van de Mustang GTX versterkers. Als kers op de taart geeft Bart ook nog een mini clinic chicken picking en beantwoord hij al jouw vragen over gitaren!


WINACTIE: Bart geeft tijdens deze livestream een Fender Japan Limited Edition HM Strat Ice Blue RW met deluxe gigbag weg!

Inmiddels is deze livestream voorbij - kijk 'm hier terug: 

Toen de Fender American Original serie in 2018 werd gelanceerd, plaatsten we in het meinummer van Gitarist een 6-pagina test van de ‘50s Telecaster, ‘60s Stratocaster en ‘60s Jaguar. Download hier de pdf van de test.  

Vrijdag 29 mei - programma van 19.00-21.00 

19:00 | How to set up a home studio with Presonus 
Tijdens deze engelstalige livestream laat Lee Boylan van Presonus je zien hoe je je thuisstudio kunt opzetten met behulp van de verschillende producten van Presonus.
WINACTIE: Tijdens deze livestream mogen we een Presonus Studio One 4 Professional download weggeven!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

20:00 | Gretsch presents: Danny Vera
Hij komt nog maar net uit zijn eigen studio, maar speciaal voor de e-Days komt Danny Vera naar de Bax Music studio! Hij vertelt je over zijn muzikale carrière en zal verschillende van zijn Gretsch gitaren aan je laten horen. Ook neemt hij een mystery guest mee, dus mis het niet! 
WINACTIE: Danny Vera zal een Gretsch FSR G5420TG Electromatic Hollow Body Snow Crest White weggeven aan één kijker. Als je wilt, signeert hij hem nog voor je ook!

De clinic van Danny Vera is inmiddels voorbij, maar kijk 'm hier terug!