Release van de Week: Flying Horseman - Mothership

Vandaag verschenen - 12 juni 2020

Muzieknieuws 12-06-2020 07:04

Typerende sounds, springerige riffs en vette baslijnen, dat is wat we horen op de nieuwe release van Flying Horseman, de band van de illustere gitarist Bert Dockx.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Bert Dockx is het soort gitarist die altijd wat anders probeert, maar toch een herkenbare stijl heeft. Op de een of andere manier zijn de knap gearrangeerde gitaarlijnen en subtiele sounds van de Antwerpenaar uit duizenden herkenbaar.Flying Horseman is zijn vehikel voor met blues- en folkinvloeden doorspekte indierock en op hun zesde album ‘Mothership’ weet de band wederom te overtuigen.Op nummers als Set Reset komt Flying Horseman opvallend funky voor de dag, maar dan wel met een garagerock-achtig randje, dat vooral in uitdrukking komt in verschillende hevig overstuurde, maar nooit te dominante gitaarsounds.

Maar ook als Dockx zijn gitaargeluid wat puurder houdt, zoals op het sterk opgebouwde Where Do You Live, weet de band te boeien. Flying Horseman is op zijn best als Dockx’ springerige riffs en de moddervette baslijnen van Mattias Cré wild om elkaar heen dansen, zoals op het stuwende Secrets en de hypnotiserende opener Citizen. (Kevin Pasman)

zoeken
zoeken