aanmelden
Microfoonkeuzes voor elektrische gitaar in videoserie StageCoach Sessions door Jay-P
Jan-Peter Beijersbergen a.k.a. Jay-P laat in zes video's zijn microfoonkeuzes zien en horen
Gitarist Extra 25-06-2020 12:06
Ook al zijn gitaar, effecten en versterker helemaal voor elkaar, en speelt de gitarist de sterren van de hemel, dan nog kan het als een natte krant klinken in de studio. Want niets is zo bepalend voor je geluid als de microfoons die de engineer voor je versterker zet. Dan is het natuurlijk een pre als die engineer zelf ook nog een beetje kan spelen om je bij die keuze te helpen. We gingen te rade bij Jay-P, artiestennaam van Jan-Peter Beijersbergen, een studiocrack en gitaarwizard die zijn sporen dubbel en dwars heeft verdiend. In een videoserie van zes afleveringen vertelt hij alles over zijn microfoonkeuzes voor elektrische gitaar en laat hij horen hoe die kezeus uitpakken voor de gitaarsounds!

Vorig jaar zijn we met Gitarist en de andere magazines in onze uitgeverij de serie Aquarium Sessions begonnen: miniconcerten, tutorials en interviews bij ons op de redactie gefilmd.

Dit jaar presenteren we daarnaast ook de gloednieuwe StageCoach Sessions, een initiatief van gitarist Matthieu Brandt. De video’s, gefilmd op locatie, omvatten topkwaliteit live-opnames van bands, instructievideo’s per muzikant met workshops inclusief tabs, en interviews die zowel op video als in onze magazines gepubliceerd worden.

 De vorige twee afleveringen hebben we instructievideo's, workshops, live-registraties en interviews gepresenteerd met Richville's Richard van Bergen en Jerôme Hol. Natuurlijk nog steeds te bekijken.
Klik hier voor de StageCoach Sessions met Richard van Bergen (ook met een rigtour) en hier voor de StageCoach Sessions met Jerôme Hol.

Jay-P
Naast een veelgevraagd live-gitarist (hij is o.a. vaste gitarist van Rob de Nijs) is Jan-Peter Beijersbergen een van de meest opgenomen Nederlandse gitaristen met meer dan 500 cd-opnamen op zijn conto. In de studio voelt hij zich op z’n gemak. Of het nou gaat om rock, blues, singer-songwriter, pop of gospel, Jay-P heeft z’n partijen er meestal rap en goed op staan. We bezochten Jay-P in zijn eigen studio in Zwolle en maakten er de volgende video's. 

Part 1: Introductie
Uitgebreide uitleg over microfoonkeuzes voor het opnemen van elektrische gitaar door Jay-P.

Part 2: Microfoonkeuzes voor elektrische gitaar - solo
Shure SM57, Royer R-10, Shure SM57 i.c.m. R-10, Beyerdynamic M-160, ook i.c.m. SM57, Audio-Technica ATM250 DE, MS-opstelling met 2 x M-Audio Sputnik.

Part 3: Microfoonkeuzes voor elektrische gitaar - met backingtrack 1
Shure SM57, Royer R-10, SM57 i.c.m. R-10

Part 4: Microfoonkeuzes voor elektrische gitaar - met backingtrack 2
Beyerdynamic M-160, ook i.c.m. SM57, Audio-Technica ATM250 DE, MS-opstelling met 2 x M-Audio Sputnik.

Part 5: Rigtour

Part 6: Interview

Ons Youtube-kanaal GitaristVideo
Vind alle video's ook op ons Youtube-kanaal GitaristVideo. Abonneer je op het kanaal en klik het belletje aan, dan wordt je altijd gewaarschuwd als we nieuwe videos hebben geupload!  
www.youtube.com/gitaristvideo

Interview in Gitarist 
Lees ook het interview met Jay-P in Gitarist 352, juni 2020. Nu in de winkel. Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl