aanmelden
Buena Vista Cuba - StageCoach Sessions videoserie met Jesus Hernandez
Workshop Cubaanse gitaar in 9 video's, met tabs en backingtrack
Gitarist Extra 20-08-2020 20:08
In alweer de vijfde aflevering in onze serie StageCoach Sessions presenteren we deze keer de Cubaanse gitarist Jesús Hernández, die aan de hand van twee songs alles uitlegt over de ‘Cubaanse gitaar’. Bekijk alle zeven video's in dit artikel!

StageCoach Sessions is een initiatief van muzikant-docent Matthieu Brandt; een project dat hij dit jaar met de magazines in onze uitgeverij uitrolt. 

Deze nieuwe videoserie – die mooi aansluit op onze Aquarium Sessions in eigen huis met miniconcerten, tutorials en interviews – draait om registraties op locatie met topkwaliteit live opnamen van bands, instructievideo’s per muzikant. Deze StageCoach Sessions worden altijd gepubliceerd met workshops inclusief tabs, notenwerk en interviews op onze videokanalen en in onze magazines.

In deze aflevering presenteren we de videoserie ‘Buena Vista Cuba’ met de Cubaanse gitarist Jesús Hernández van Duo Habanero.

In Gitarist 354, september 2020 vind je een uitgebreid interview met Jesús Hernández, alsmede de tabs van het nummer Peace. Hier in dit webartikel kan je alle bijbehorende video's zien, kan je de tabs van twee nummers downloaden en meespelen op de backingtrack van Peace.

Duo Habanero 
Jesús Hernández is 27 jaar geleden vanuit Cuba naar Nederland verhuisd. In zijn Duo Habanero speelt hij samen met zijn vrouw, zangeres Delia Gonzalez, en regelmatig met percussionist Jan Luc van Eendenburg, die hem in deze StageCoach Sessions-serie ritmisch ondersteunt bij de lesvideo’s.

Buena Vista
Duo Habanero speelt traditionele Cubaanse muziek, waaronder nummers van de Buena Vista Social Club, die met hun gelijknamige cd het best verkochte wereldmuziekalbum ooit maakten, nu 25 jaar geleden. De zo typerende gitaarstijl die ook op dat album wordt gebruikt, maar natuurlijk in heel veel meer Cubaanse stijlen, wordt in deze videoserie uitgebreid uit de doeken gedaan. Met multiple-screenvideo’s, waarin je de technieken goed kunt bekijken.

  • Peace - uitvoering gitaar

  • Peace - uitleg gitaar

  • Duo Habanero live - Son Al Son

  • Son Al Son - uitvoering gitaar

  • Son Al Son - uitleg gitaar

  • percussieve technieken op gitaar - uitvoering gitaar

  • percussieve technieken op gitaar - uitleg gitaar

  • video-interview

  • Duo Habanero live - TotalPDF DOWNLOAD
Download de tabs van Peace en Son Al Son met de downloadknop bovenin de linkerkolom. 

BACKINGTRACK
De downloadable backingtrack van het nummer Peace vind je onderaan dit artikel 

 

GITARIST SEPTEMBER 2020
Gitarist 354 ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot eind september 2020.

Je kan Gitarist ook los voor € 6,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 15,50. Dan krijg je drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen. Klik hier

Je kan Gitarist ook digitaal lezen, op je mobiel of tablet. 
Klik hier voor informatie

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

De StageCoach Sessions video’s kun je ook bekijken op ons YouTube-kanaal GitaristVideo. Abonneer je op dat kanaal. Als je ook op het 'belletje' klikt krijg je meldingen als we nieuwe video's online hebben staan. 
www.youtube.com/GitaristVideo 

Matthieu Brandt
Initiatiefnemer, producent en regisseur van StageCoach Sessions Matthieu Brandt maakte voor het Amerikaanse instructievideolabel TrueFire dertien jaar lang lesvideo’s met Europees toptalent.
www.matthieubrandt.com

 

Backingtrack van het nummer Peace