Eerste gitaarpedalen van Warm Audio

Warm Audio Foxy Tone Box en Jet Phaser

Merknieuws 19-08-2020 15:24

Warm Audio maakt betaalbare versies van beroemde studioprocessors, DI's en microfoons. Hun nieuwste producten zijn echter twee effectpedalen, maar natuurlijk wel echt 'vintage'

 

Het eerste pedaal is de knaloranje Foxy Tone Box (WA-FTB). Dit is een kopie van een beroemde fuzz box uit 1971 die Foxx Tone Machine heette. Gitaristen als Peter Frampton, Adrian Belew, Billy Gibbons en bands als Nine Inch Nails en Beck waren en zijn dol op deze fuzz. Warm Audio's versie ziet er exact uit als het origineel en maakt gebruik van 'New Old Stock' Fairchild Germanium transistoren en andere authentieke onderdelen om de klank van het origineel te kunnen evenaren. Het is een mono pedaal met regelaars voor Volume, Sustain en Fuzz en een aan/uitschakelaar voor een Octaver (omhoog). De WA-FTB werkt op een bijgeleverde voeding of een 9 Volt batterij.

Het tweede effect is de Jet Phaser (WA-JP), een kopie van de Roland AP-7 Jet Phaser uit 1975. Ook deze ziet er uit als het origineel en er worden eveneens authentieke componenten gebruikt voor een overtuigende sound. De mono in/out Jet Phaser heeft regelaars voor Jet Level, Resonance en Slow Rate, een keuzeknop Mode met ze standen, waarvan vier met een combinatie van fuzz en phaser. Er zijn footswitches voor effect in/out en Fast/Slow modulatie. Voor de voeding kun je de meegeleverde adapter of twee 9 Volt batterijen gebruiken.

Meer info: www.promediaconnect.nl

zoeken
zoeken