Fender vernieuwt Professional Serie

Amerikaanse toplijn krijgt make-over

Merknieuws 13-10-2020 14:10

Vier jaar na de introductie van de American Professional-lijn komt Fender met een upgrade van hun topserie. In die tijd hebben ze goed naar artiesten geluisterd die met suggesties kwamen. De hele vernieuwde serie, American Professional II genoemd, bestaat uit verschillende modellen waaronder Stratocasters, Telecasters en de Jazz en Precision Bass.

 

 

American Professional II Roasted Pine Telecaster 

Wat is vernieuwd?
Als een bestaande serie wordt vernieuwd hoef je geen nieuwe modellen te verwachten, maar vooral verbeteringen door aangepaste specificaties. Zo doet 'roasted pine' zijn intrede als een van de houtsoorten waarvan de body's zijn gemaakt. Niet vreemd, want Leo Fender begon ooit met gitaren van sparrenhout te maken. De sparren body's van de American Professional serie hebben een warmtebehandeling gehad voor een resonante klank (en vast ook voor het mooie kleurtje).
Verder zijn de halsprofielen aangepast naar een ‘deep-C’, waarbij de toetsranden nog meer afgerond zijn voor een prettige bespeelbaarheid, zo vanuit de koffer.
Aan die bespeelbaarheid draagt ook de zijdeglans ‘super natural’ halsafwerking bij, net als de aangepaste hiel voor een betere bereikbaarheid van de hogere posities.
In de nieuwe V-mod II pickups worden meerdere magneetsoorten gecombineerd.


American Professional II Telecaster Deluxe in Miami Blue

En natuurlijk zijn er nieuwe kleuren toegevoegd, als vanouds afkomstig uit de auto-industrie. Zo kunnen we onder andere Miami Blue en Mystic Surf Green verwelkomen, maar ook 'Dark Night'. En zou dat niet met een K geschreven moeten worden...?

American Professional Stratocaster in Dark Night afwerking

In de American Professional II Serie vind je de volgende gitaren:

  • Stratocaster
  • Stratocaster HSS (met humbucker bij de brug)
  • Telecaster
  • Telecaster Deluxe (met twee humbuckers)
  • Jazzmaster

 


American Professional II Jazzmaster in Mystic Surf Green

Meer info: www.fender.com

zoeken
zoeken