aanmelden
Nextone Special van Boss geeft je boetieksounds op het podium
Instelbare eindversterker en custom speaker
Merknieuws 25-11-2020 17:24
BOSS kondigt de Nextone Special aan: het jongste model in de Nextone gitaarversterkerlijn. Dit 1x12 combo gebruikt de Boss Tube Logic-techniek voor een speelervaring die, althans volgens Boss, kan tippen aan de beste buizenversterkers.

Uitgebreide mogelijkheden
Met twee onafhankelijke kanalen biedt de Nextone Special een breed scala aan sounds. Je kunt kiezen tussen clean en lead, een Britse of Amerikaanse EQ sectie en je kan de eindversterker instellen met specifieke knoppen. Zo is er een Extra Headroom-schakelaar op het clean kanaal voor een maximale punch, plus de mogelijkheid om schakelbare soloniveaus in te stellen voor clean en lead sounds. En met de ingebouwde boost-, delay-, tremolo- en reverb-effecten is het mogelijk om de meeste optredens te spelen zonder externe pedalen. Er zijn ook drie Tone Setting-geheugens beschikbaar, om favoriete instellingen op te slaan en daarna opnieuw op te roepen.

Instelbare eindversterker
Een opvallend kenmerk van de Nextone serie is de innovatieve analoge eindversterker, met de selecteerbare klank van EL84, EL34, 6V6 en 6L6 klasse AB-circuits. Met de Nextone Special heeft Boss dit ontwerp verder verbeterd, wat zorgt voor een betere interactie tussen de eindtrap en luidspreker voor een nog natuurlijker feel. Met de ingebouwde voicing controls kan je de respons fine-tunen, met nog deep-edit mogelijkheid via de Nextone Editor (Mac en Windows). En met de vijfstanden power control, kan je elke klank op elk gewenst geluidsvolume instellen.

Speaker en aansluitopties
De Nextone Special is voorzien van de 12-inch Waza B12W speaker, die de klank van een klassieke Alnico Blue benadert.
Op het achterpaneel van de Nextone Special vind je  aansluitingsmogelijkheden voor een GA-FC-voetschakelaar, standaard Boss voetschakelaars en MIDI. Er is ook een effects loop, plus XLR- en 1/4-inch lijnuitgangen voor het uitsturen van het directe signaal naar een PA, compleet met drie selecteerbare IR's van speakerkabinetten met Air Feel. Ten slotte zijn er een hoofdtelefoon/opname-uitgang en USB-uitgang voor directe opname en communicatie met de Nextone Editor software

Meer info: www.boss.info