aanmelden
Ga je podcasten? AKG biedt totaalpakket Podcaster Essentials
AKG Lyra usb-microfoon, AKG K371-hoofdtelefoon, Ableton Live 10 Lite, verbindingskabels en online cursus
Merknieuws 07-12-2020 16:07
AKG brengt met de Podcaster Essentials voor € 299,- een alles-in-één podcaster-kit op de markt die bestaat uit een AKG Lyra usb-microfoon, een AKG K371-hoofdtelefoon, Ableton Live 10 Lite, een online inleidende opnamecursus en alle benodigde verbindingskabels en dubbele hoofdtelefoon-adapter. Lees in dit artikel de reviews van de microfoon en de koptelefoon, en bekijk de demovideo.

Podcaster Essentials bevat alles wat je nodig hebt om de audio van je podcasts of video's te regelen. Je bent binnen enkele minuten klaar om op te nemen met tools die zijn geoptimaliseerd voor het opnemen van hoogwaardige audio, of je nu in de studio of op locatie bent.

AKG Lyra Multimode microfoon

De Lyra heeft vier selecteerbare opnamemodi – voorzijde, voor- en achterzijde, strakke stereo en brede stereo – waardoor Lyra audio kan opnemen in een verscheidenheid aan toepassingen.

Lyra legt tot 24-bit/192 kHz audio met hoge resolutie vast en de K371-hoofdtelefoon – met 50 mm titanium-gecoate drivers – biedt een brede frequentierespons om elk detail te kunnen horen

In ons collegamagazine Interface hebben we de Lyra getest:
'AKG mikt met de Lyra vooral op podcasters, YouTubers en andere vloggers die snel en zonder veel technisch gedoe aan de slag willen. Hiervoor zijn de standen Front (cardioïde, voor één spreker) en Back & Front (bidirectioneel, voor twee sprekers aan weerszijden van de microfoon) zeer geschikt. De stemopnamen die we maken klinken uitstekend. En word je gestoord tijdens een livestream, dan kun je met de muteknop op de voorzijde direct je audiostream blokkeren. Op de voorzijde vinden we ook nog een volumeknop voor de hoofdtelefoonaansluiting. Via deze uitgang aan de onderzijde van de microfoon is zero latency monitoring mogelijk, zodat je zonder vertraging je performance kunt beoordelen. 

De AKG Lyra is een uitstekende keuze voor gebruikers die snel aan de slag willen en hoge eisen stellen aan de geluidskwaliteit. De hoge samplerate en keuze uit de vier richtingskarakteristieken maken dit tot een veelzijdig stukje hardware voor een scherpe prijs. We zijn benieuwd. Wordt de AKG Lyra over negentig jaar ook gezien als klassieker onder de usb-microfoons? De tijd zal het leren.' 
Lees de volledige review op de site van Interface

 

AKG K371 hoofdtelefoon

De ovale vorm van de oorschelp zorgt voor een comfortabelere pasvorm en een betere frequentierespons door de hoofdtelefoon beter af te stemmen op de geometrie van het menselijk hoofd. De K371 heeft titanium gecoate sportmembranen die voor veel detail zorgen, met een bereik van 5 Hz tot 40 kHz. De oorschelpen kunnen 90 graden worden gedraaid voor een enkele oor beluistering. 

Ook over de hoofdtelefoon heeft Interface magazine een review geschreven: 'Het geluid van de K371 is verdacht plezierig. Vaak zijn hoofdtelefoons en speakers die heel fijn zijn om naar te luisteren juist niet zo geschikt om op te werken, maar de K371 levert veel details, zonder dat ze je luisterervaring onrustig maken. Het diepe laag van de K371 baarde me aanvankelijk wel zorgen, omdat dat ervoor kan zorgen dat je grote fouten maakt. Maar bij het beluisteren van heel veel verschillend materiaal bleek het toch een betrouwbaar beeld van het aandeel laag in opnamen op te leveren. Het laag is doorzichtig; de verschillende frequentiegebieden vallen mooi op hun plaats.

De hoofdtelefoon is zeer transparant in het hoog, en de klank is dan ook het tegenovergestelde van oververzadigd; het loopt zelden dicht, tenzij de opname daar aanleiding toe geeft. Sowieso is het hoog niet gechargeerd, zoals je vaak bij hoofdtelefoons met veel definitie tegenkomt.

De K371 is erg licht en zit heel comfortabel. De vormgeving is bijzonder stijlvol. Door de uitstekende afdichting voor inkomend en uitgaand geluid is de hoofdtelefoon erg goed toegerust voor studiogebruik.'
Lees de volledige review op de site van Interface

Zoasls hierboven al aangegeven komt het Podcaster Essentials pakket met Ableton Live 10 Lite software en kun je online een vierdelige opnamecursus volgen van Berklee.  


Importeur: Audio XL