WhamBam is het nieuwe online platform voor muzieklessen

Initiatiefnemer Alain Bokken: Het wordt de Uber van de muzieklessen.

Muzieknieuws 11-01-2021 08:08

WHAMBAM, de muzikale matchmaker, de Tinder onder de muzikanten. Of je nu een muzikale maagd bent, al je eerste stappen gezet hebt of ervaringsdeskundige bent, dit unieke platform verbindt muzikale zielen van elk niveau in geen tijd met elkaar! Student, docent... WHAMBAM! Zo profileert het kersverse online muzieklesplatform Whambam zichzelf. We spreken met initiatiefnemer Alain Bokken.

‘We hebben een platform opgericht waarin we de docenten connecteren met studenten: de docenten geven online hun availabilities van agenda, zeggen wat een les kost, en sturen een zoom-link om de les te starten.’ Aldus Alain Bokken, die samen met zijn broer Phile Bokken, initiatiefnemer is van WhamBam, het nieuwe online muzieklesplatform.  

Muziek maken is echte emotie
Alain Bokken is directeur-eigenaar van een van de grootste distributeurs van muziekinstrumenten in de Benelux. Terwijl de Marshall amps, Martin gitaren, MusicMan bassen, Nord keyboards en Natal drums als warme broodjes het magazijn uit vliegen wil Alain Bokken méér. En dat méér begint aan de basis, namelijk veel meer mensen inspireren om muziek te gaan maken. Behalve dat het natuurlijk voor zijn bedrijf van belang is dat meer mensen muziekinstrumenten gaan kopen heeft hij ook een missie. Alain: ‘Muziek maken is het toppunt van genieten, het is echte emotie, je bent op een andere planeet, weg van de wereld, omgeven door positieve kosmische vibes. Een instrument kreunt en zeurt niet en je kunt er al je emoties in stoppen. Muziek is eigenlijk 'gratis' therapie, voor het leven!’.

Geen barriers
‘De achtergrond van WhamBam is mijn passie voor muziek en mijn dankbaarheid dat ik 30 jaar muziek speel met leuke mensen en dat er bij elk optreden wel iemand naar me toe komt die zegt ‘ik zou zo graag muziek spelen maar ik heb het nooit gekund, mocht het niet van mijn ouders, ben niet muzikaal, heb geen tijd. Als ik al die mensen optel heb ik toch wel het idee dat er veel mensen zijn die muziek willen spelen, maar dan niet volgens de geijkte patronen, met noten en zo. Daarom denk ik dat we ze kunnen bereiken door lessen aan te bieden via een coronaproof zoomlink, met de bedeoling om later face to face lessen te organiseren, met een leraar die ze hun favoriete song leert spelen. Het begint met één liedje, geen barriers, en als het wellicht niet lukt heb je het toch geprobeerd. Als het wel lukt kun je lekker doorstromen.’

Über
Alain Bokken’s ambitie is dat WhamBam de Über van de muzieklessen wordt: ‘Je hebt zin in een les, je gaat online, boekt een docent en voor je het weet zit je in de online les.’ Je kan bij WhamBam intunen op drie niveau’s: Play your favorite song, Start playing music of Master your skills.

Docentenploeg
WhamBam heeft een uitgebreide docentenploeg, met onder anderen Tuur Moens, Mira Burgers en Joost van den Broeck voor drums, Eric Melaerts, Nathan Ysebaert en Jo Cassiers voor gitaar, Vigdis Elst en Stéphania Casneuf voor zang, Jonas Van den Bossche voor bas en Ableton, David Robbrecht voor Logic, en dan hebben we er nog maar een paar genoemd! Ook kan je les nemen in sax, viool en  dwarsfluit. Legio mogelijkheden dus, bij in totaal zo’n 30 muziekleraren nu. Steven Cornillie is de pedagoog van WhamBam en selecteert de docenten.  
Klik hier om alle docenten van WhamBam te zien.

Ça plane pour moi
WhamBam is de uitroep waarmee Plastic Bertrand zijn hit Ça plane pour moi (in het Nederlands: Ik ben in hoger sferen) begint.
Wil je dat nummer leren spelen, of welk ander nummer dan ook. Meld je dan nu aan bij WhamBam!

Website
Facebook
Instagram

 

zoeken
zoeken