aanmelden
Het akoestische nummer: akoestische favorieten van Mark Knopfler tot Johnny Cash
Video en audio bij de workshop in Gitarist 359
Gitarist Extra 30-01-2021 08:01
Van kampvuurklassiekers tot meer geavanceerd fingerstyle-werk: breid je repertoire uit met tips & tricks voor onze favoriete akoestische nummers. In dit webartikel vind je de uitleg op video van drie akoestische nummers en een Spotify playlist van alle songs uit die je in Gitarist 359 beschreven ziet.

De februari-editie van Gitarist (359), hebben we gedoopt tot 'Het akoestische nummer'. In deze special leren we je de belangrijkste akkoorden en speeltechnieken voor akoestische gitaar, die je vervolgens kunt toepassen in een aantal akoestische evergreens, van Ed Sheeran tot Vandenberg.
En je moet natuurlijk ook een akoestisch instrument hebben (of nog één) om dit alles op te spelen, dus kijken we in de testsectie naar maar liefst zes nieuwe modellen, van een leuke budgetgitaar tot dure signatures. Daar zit vast iets van je gading tussen!
Kijk vooral ook naar de uitgebreide workshop in onze serie StageCoach Sessions, waarin Reinier Voet het heeft over de akoestische gitaar in jazz, compleet met online instructievideo’s. Veel speelplezier!

Heb je deze editie van Gitarist nog niet in huis? Bestel 'm bij ons. We sturen op zonder verzendkosten: https://muziekmagazines.nl/gitarist.

In het artikel 'Akoestische favorieten' vind je een nadere analyse van een aantal populaire akoestische songs van The Beatles, Anouk,  Oasis, Tracy Chapman, Vandenberg, John Mayer en meer.
Van drie van die nummers die je in Gitarist vindt kun je hier een instructievideo bekijken, de bijbehorende akkoorddiagrammen vind je in het blad.
Verderop in dit artikel vind je bovendien een Spotify-playlist met alle songs uit het artikel in Gitarist, zodat je lekker mee kunt spelen.

Hurt - Johnny Cash
In de uitvoering van Johnny Cash wordt Trent Reznors gekwelde song over verslaving een krachtige meditatie over leven en dood. De uitdaging zit 'm vooral in het vangen van de emoties van de song.

Wish You Were Here - Pink Floyd
Dit is waarschijnlijk het ultieme kampvuurnummer en het onvergetelijke intro is een mooi solostuk of een goed akkoordenschema om met de pentatonische toonladder overheen te soleren.

Romeo And Juliet - Dire Straits
Deze ballad is een niet weg te denken akoestische klassieker en wordt door Dire Straits-zanger/songwriter/gitarist Mark Knopfler gespeeld op zijn in open G gestemde resonatorgitaar met een capo in het derde vakje.


 

Spotify-playlist akoestische favorieten