Musikmesse Preview: het eerste nieuws

Musik Prize voor John McLaughlin & Vintage Show

Merknieuws 14-03-2012 20:03

De Musikmesse en Prolight & Sound in Frankfurt, 's werelds grootste muziekbeurs, opent van 21 t/m 24 maart weer haar deuren. In vier dagen zullen dan zo'n 75.000 bezoekers de beurshallen aandoen, om 30.000 producten te komen bekijken en volop te netwerken. Gitarist houdt je de komende twee weken op de hoogte met previews van producten en verslagen vanaf de beurs.

In ons verslag van de NAMM show in Gitarist 252 (nu in de winkel!) vind je op 8 pagina's alle nieuwe producten die in januari op deze muziekbeurs in L.A. zijn gelanceerd. Ondertussen hebben de fabrikanten niet stilgezeten en komen de eerste nieuwtjes naar buiten over wat ze in Frankfurt gaan brengen.

Warwick en Framus presenteren nieuwe modellen

Warwick en Framus waren dit jaar de eerste met het presenteren van hun Musikmesse-nieuws. Er zal genoeg moois te zien zijn in de grote en stijlvolle stand van deze Duitse merken. Zo is er de Corvette Standard FSC Certified, de eerste basgitaar met een certificaat van de Forest Stewardship Council. Een primeur voor het bedrijf, dat een milieuvriendelijke productie erg belangrijk vindt.

Verder is er de op het Streamer-model gebaseerde Jimmy Earl Signature bas. Bassisten met grote handen kunnen zich verlekkeren aan de Thumb Singlecut NT 6 String Broadneck, een zessnarig model met de stringspacing van een viersnaar.

Het betaalbare RockBass by Warwick gaat nu ook de Artist-modellen uitbrengen, te beginnen met de Robert Trujillo Artist Line Bass. Framus zal zijn Artist-versie tonen van de vorig jaar geintroduceerde Earl Slick Signature, waarbij je de keus hebt uit DiMarzio PAF of P90 elementen, een tune-o-matic brug of een Bigsby 500 vibrato en een rode of zwarte zijdeglans afwerking.

Frankfurt Music Prize 2012 voor John McLaughlin

De Frankfurt Music Prize wordt sinds 1982 tijdens elke Musikmesse uitgereikt. Hij wordt uitgereikt aan muzikanten, componisten, docenten en andere persoonlijkheden uit de muziekwereld die een bijzondere prestatie hebben geleverd op de gebieden van uitvoering, compositie, musicologie of onderwijs.
 
Afwisselend wordt de Frankfurt Music Prize uitgereikt aan iemand uit de klassieke of populaire sector (rock, pop, jazz). In 2012 is de gelukkige niemand minder dan gitarist John McLaughlin. 

De Frankfurt Music Prize bestaat uit € 15.000 en wordt gesponsord door het Bundesverband der Deutschen Musikinstrumenten-Hersteller e.V. en de Messe Frankfurt.

International Vintage Show

Tijdens de Musikmesse wordt er ook een vintage show gehouden. Je kunt er zeldzame en ongebruikelijke instrumenten, versterkers en effecten zien, plus de nodige memorabilia. Het bekende No.1 Guitar Center uit Hamburg, MJ Guitars uit München en Guitar Point Maintal laten hier bijzondere gitaren zien, zoals een 1952 Fender Telecaster Blackguard, een 1958 Gibson Les Paul en een 1962 Fender Stratocaster. En dat zijn maar een paar van de meer dan 200 instrumenten die getoond zullen worden!

De International Vintage Show is gesitueerd in Hal 4.1 en is gedurende de hele Messe te bezoeken, ook tijdens de publieksdag op zaterdag 24 maart.

Musikmesse / Prolight + Sound

21 t/m 24 maart, Frankfurt

https://www.musikmesse.de/
https://www.prolight-sound.com/

Klik hier voor gratis app: Musikmesse Navigator

Klik hier voor gratis app Prolight + Sound Navigator voor iPhone/Android

zoeken
zoeken