Musikmesse dag 1: Roland & T-Rex

Nieuwe Roland versterkers, T-Rex presenteert SpinDoctor2

Merknieuws 21-03-2012 14:03

Vanaf vandaag is de redactie van Gitarist op de beursvloer van de Musikmesse in Frankfurt te vinden, internationaal de grootste beurs op het gebied van muziekinstrumenten, licht en geluid. Met grofweg 1500 standhouders zal er genoeg nieuws te melden zijn de komende dagen, dus houd Gitarist.nl in de gaten!

Vandaag zagen we alvast de nieuwe ontwikkelingen bij Roland. Afgelopen januari op de NAMM werd reeds de V-Guitar getoond, maar nu komt het Japanse bedrijf ook met twee nieuwe gitaarversterkers. Deze keer zijn het geen toevoegingen aan de Cube-serie, maar twee geheel nieuwe modellen: de GA-112 en GA-212.

De GA-112 is met zijn enkele 12-inch luidspreker en 100-watt vermogen vooral bedoeld voor repetities en kleine optredens. De GA-212 heeft het dubbele aan vermogen en kan met zijn twee luidsprekers ook de grotere podia aan. De bediening is eenvoudig - met regelaars voor drive, volume, bass, mid, treble, presence, reverb en mastervolume - maar de voice-, boost- en midboost-schakelaars, drukknoppen voor vier kanalen en twee instelbare effectloops maken het ontwerp toch erg veelzijdig.

Bij T-Rex zagen we de in zwart afgewerkte SpinDoctor2, die net als de eerste versie is voorzien van gemotoriseerde regelaars. De vier kanalen zijn eenvoudig in te stellen en op te roepen met de vier schakelaars. In plaats van de twee 12AX7 buizen van zijn voorganger heeft de SpinDoctor2 er nog slechts één. Minder is meer, zullen de Denen hebben gedacht.

Het pedaal is te gebruiken als uitgebreide overdrive/distortion of als voorversterker, maar kan dankzij de extra uitgang met speakersimulatie ook rechtstreeks op een PA of opname-apparaat worden aangesloten.

zoeken
zoeken