Musikmesse preview: Fret-King & Vintage

Black Label-serie, elektrische ukeleles en meer

Merknieuws 20-03-2012 17:03

Op de stand van distributeur John Hornby Skewes onthult Fret-King tijdens de Musikmesse in Frankfurt (21 t/m 24 maart) o.a. de nieuwe reeks Black Label elektrische gitaren en basgitaren. Vintage komt met elektrische ukeleles, ‘Laka by Vintage’ en diverse nieuwe signaturemodellen.

Fret-King

De Fret-King Black Label-serie is het resultaat van de samenwerking tussen Trev Wilkinson en ervaren (bas)gitaristen als Jerry Donahue, Gordon Giltrap, Dave 'Bucket' Colwell en Geoff Whitehorn. Zij vertegenwoordigen een flinke diversiteit aan stijlen en hebben ook de nodige technische kennis. De Black Labels zijn door deze artiesten geïnspireerde modellen met een breed inzetbaar en professioneel karakter.

De reeks omvat o.a. de Eclat DBC, een singlecut met een vintage uiterlijk en een veelzijdig klankpalet. De Country Squire is een vernuftige kruising tussen beproefde en eigentijdse onderdelen. De Elise heeft een zeer klassieke bodystijl, terwijl de Corona associaties oproept met de hoogwaardige, in Groot-Brittannië gebouwde doublecut Fret-Kings. De Super-Hybrid is ten slotte een radicaal, maar prima bespeelbaar model.

De Black Label Perception is volgens Fret-King een 'basgitaar voor echte bassisten'. Daarnaast komt het merk met nieuwe Blue Labels, in Groot-Brittannië gebouwde Green Labels en de unieke STVDIO gitaren, uit Wilkinsons eigen ontwerpstudio.

Vintage en Laka by Vintage

Op de Musikmesse beleven vier nieuwe elektrische ukeleles hun wereldpremière: eentje van Vintage zelf en drie uit de ‘Laka by Vintage’-reeks. Ze hebben vele fraaie features en een oogstrelend solidbody-ontwerp. De immens populaire elektrische (bas)gitaarlijn van Vintage is terug met signaturemodellen voor Saxon-oprichter Graham Oliver, Big Country-bassist Tony Butler en 12-snarige autoriteit Paul Brett.

De complete elektrische en akoestische gitaar- en bascatalogus van Vintage is op de beurs te zien, net als de klassieke en semi-akoestische nylonsnarige Santos Martinez-modellen, inclusief de nieuwe Raymond Burley Signature. De Duitse gitaarvirtuoos Thomas Blug, koning snaaropdrukken Jerry Donahue en de Duitse producer Andreas Martelle zullen de hele beurs lang de verschillende gitaarmerken van JHS demonstreren.

Musikmesse / Prolight + Sound
21 t/m 24 maart, Frankfurt

https://www.musikmesse.de/
https://www.prolight-sound.com/

Klik hier voor gratis app: Musikmesse Navigator

Klik hier voor gratis app Prolight + Sound Navigator voor iPhone/Android

zoeken
zoeken