Vai’s nieuwe humbuckers

Donderende wolk slagroomijs

Merknieuws 03-08-2012 10:50

Zelfs gitaargoden hebben soms een update nodig. Steve Vai klopt hiervoor aan bij DiMarzio. Hij vroeg het bedrijf om een pick-up die moest klinken als een ‘donderende wolk slagroomijs’. Wat dat precies moet betekenen weten wij ook niet, maar DiMarzio noemt ze de Steve Vai Gravity Storm pickups.

De naam voor de nieuwe elementen is afgeleid van een track van Vai’s nieuwe album The Story Of Light. Ze worden omschreven als lieflijk en warm, maar met een randje. Het nek-element heeft volgens DiMarzio een ongebruikelijke keelachtige klank die klinkt als een kruising tussen een humbucker en een enkelspoeler. Het brugelement zou flink wat sustain in huis hebben en vet klinken in het hoog.

Vai is natuulijk ook onlosmakelijk verbonden met de Ibanez JEM gitaren. Qua versterkers is hij al een tijdje een gebruiker van Carvin versterkers. In Gitarist 257 (augustus, 2012) lees je meer over zijn nieuwe Carvin Legacy 3! Houd ook de september-editie van Gitarist in de gaten voor een uitgebreide test van deze versterker.

 

 
Beluister hieronder de nieuwe track Gravity Storm van Vai's nieuwe plaat The Story Of Light. De nieuwe schijf zal 14 augustus verschijnen.

 

zoeken
zoeken