1.5 Update voor de Kemper Profiling Amplifier

Profielen nu ook met regulier kabinet te gebruiken

Merknieuws 02-11-2012 15:40

Zo’n vier maanden na update 1.1 komt Kemper Amps Duitsland met software update 1.5 voor de Kemper Profiling Amplifier: het ingenieuze apparaat waarmee je je eigen versterker, cab én microfoon kunt modellen. Met de nieuwe update kun je de Profiling Amp namelijk niet alleen via de PA of in de studio gebruiken, maar ook met een standaard kabinet!

Het idee achter de Kemper Profiling Amp is eigenlijk heel simpel. Maak een ‘profiel’ van je peperdure versterker, kabinet en microfoon en berg deze netjes op. De Profiling Amp geeft vervolgens in de studio, of live via de PA, het geluid van je rig weer. Voor gitaristen die liever niet enkel via PA spelen (en afhankelijk zijn van monitoren op het podium) bevat update 1.5 de CabDriver functie. Hiermee kan de Profiling Amplifier via een neutrale solid-state eindversterker met een standaard kabinet gebruikt worden. De CabDriver zorgt ervoor dat de klank en karakteristieken van je profielen overeind blijven.

Combineer profielen

Eén van de andere nieuwe functies in versie 1.5 is de mogelijkheid profielen te combineren. Op deze manier kun je versterkers of kabinetten uit andere rigs gebruiken en inladen. Op deze manier kunnen profielen van individuele kabinetten en versterkers gemakkelijk gecombineerd worden.

In een eerder artikel bespraken we update 1.1 van Kemper en de nieuwe opties die deze met zich meebracht. Klik hier om verder te lezen.

 

zoeken
zoeken