Effectpedalen van Fender

Drive, distortion, chorus en delay

Merknieuws 09-01-2013 15:14

In tijden van crisis brengt Fender de Competition series pedaaltjes uit. Een nieuwe lijn stompboxes voor een vriendelijke prijs.

De vier pedalen die Fender presenteert omvatten de basis van het gemiddelde pedalboard: drive, distortion, chorus en delay.

Het Fender distortionpedaal is gemaakt om buizen- of solid-state amps te laten oversturen. Ze richten zich hierbij op het hardrock geluid van de jaren ’70 en ’80. Het drive pedaal ligt in de lijn hiervan, maar met een warme overdrive voor classic rock en blues klanken.

Naaste de drivepedalen kun je ook kiezen voor een chorus pedaal en een delay. De chorus werkt prima voor cleane sounds en open akkoorden. Overstuurde klanken kun je verder aandikken. Het compacte delay pedaaltje geeft je controle over delay time, feedback en level om je eigen sound te creëren. De chorus en delay zijn uitgerust met een mono én stereo output. Leuk als je het effect over twee versterkers wilt gooien. Alle pedalen werken met een 9-volt blokje of met een AC adapter.

Zoals je kunt lezen richt Fender zich op effecten die we ook kennen van bedrijven als Boss, Ibanez en Dunlop. Qua prijs liggen de Fender pedalen echter net onder de 100 euro grens.  

 

 

zoeken
zoeken