download (1)

Test Aristides 020 gitaar

Test uit Gitarist, editie juli 2013 - endorsement Adrian Belew

Merknieuws 16-09-2013 10:09

Na de 010 gitaar en de 050 basgitaar toonde Aristides tijdens de afgelopen NAMM show het nieuwste ontwerp, de iets traditioneler ogende 020. In Gitarist 268, juli 2013 hebben we deze gitaar getest. Lees de test nu hier online.

Waar de 010 met zijn lange mensuur, tremolo en HSS-elementconfiguratie (humbucker-singlecoil-singlecoil) op het concept van de superstrat is geënt, wil de 020 de Gibson-afficionado aanspreken. In de test in Gitarist 268, juli 2013, kijken we hoe Aristides dat heeft aangepakt.

Download de pdf van de test door op het pdf-icoon in de rechterbalk te klikken.

Een test door Steven Faber, foto's Dennis Boxem 

In Gitarist 268 kan je ook het verslag lezen van ons fabrieksbezoek aan Aristides.

Adrian Belew speelt Aristides
Ondertussen heeft Aristides een nieuwe endorser in huis, en bepaald niet de minste: Adrian Belew. Een keurige sportauto, dat is waar Belew zijn nieuwe Aristides 010 mee vergelijkt. De Amerikaanse proggitarist houdt van vooruitstrevende ontwerpen en speelt al jaren op een Parker signature. Hij viel meteen voor het uiterlijk, de feel en de klank van de Aristides, en het gebruik van het “space-age” arium composietmateriaal in plaats van hout sprak erg tot zijn verbeelding. Belew: 'De 010 heeft een eigenzinnige toon, een ongekende natuurlijke sustain en een gebalanceerde tremolo setup '  

Aristides opende onlangs een eigen showroom in Haarlem.
Klik hier voor informatie

Bekijk hier een demovideo waarin Timo Somers de 020 van Aristides bespeelt.

zoeken
zoeken